Τελευταία Νέα
Οικονομία

Handelsblatt: Έρχεται η σειρά της Τράπεζας Πειραιώς μετά την επιτυχία με το «Ελ. Βενιζέλος»

Handelsblatt: Έρχεται η σειρά της Τράπεζας Πειραιώς μετά την επιτυχία με το «Ελ. Βενιζέλος»
Ήδη μέσα στον Μάρτιο το ΤΧΣ θέλει να παραχωρήσει ένα μεγάλο πακέτο μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς
Σχετικά Άρθρα

«Η ελληνική κυβέρνηση θέλει να αξιοποιήσει τη θετική δυναμική μετά την Αρχική Δημόσια Προσφορά του "Ελ. Βενιζέλος” προχωρώντας στην πώληση περισσότερων κρατικών συμμετοχών», γράφει ο ανταποκριτής της Handelsblatt στην Αθήνα.
«Το 2024 αναμένεται να είναι το έτος με τα μεγαλύτερα κέρδη από την έναρξη του προγράμματος των ιδιωτικοποιήσεων 13 χρόνια πριν […] και τα έσοδα αυτά θα διοχετευθούν στη μείωση του χρέους».

H σειρά της Τράπεζας Πειραιώς

Ήδη μέσα στον Μάρτιο «το ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) θέλει να παραχωρήσει ένα μεγάλο πακέτο μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς, ενός εκ των τεσσάρων συστημικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.
Αποσκοπώντας στην επιτάχυνση των διαδικασιών η τράπεζα επισπεύδει τη δημοσίευση του ισολογισμού της για το 2023, η οποία πρόκειται να λάβει χώρα στις 14 Φεβρουαρίου αντί για τις 29 του ιδίου μήνα.
Το ΤΧΣ κατέχει το 27% των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς. […] Μένει μονάχα να φανεί εάν το Ταμείο θα παραχωρήσει όλες τις μετοχές που έχει στη διάθεσή του».

Εξελίξεις στις ιδιωτικοποιήσεις

Μέσα στο 2024 αναμένονται εξελίξεις και στις ιδιωτικοποιήσεις της Αττικής Οδού, της Εγνατίας Οδού.
Παραλλήλως το ΤΑΙΠΕΔ «αναμένει εννιαψήφια έσοδα από την πώληση των εταιρειών των λιμένων Ηρακλείου, Βόλου και Λαυρίου, καθώς και από τις παραχωρήσεις στα αεροδρόμια της περιφέρειας.
Στο πρόγραμμα υπάρχουν και περίπου δώδεκα σχέδια μικρότερου μεγέθους, όπως η πώληση κρατικών ακινήτων», αναφέρει τέλος ο Γερμανός δημοσιογράφος, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης