Τελευταία Νέα
Οικονομία

Χατζηδάκης: Ανοιχτοί σε συζήτηση με τους αγρότες στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της οικονομίας - Να μην υποτιμώνται αυτά που δοθήκαν

Χατζηδάκης: Ανοιχτοί σε συζήτηση με τους αγρότες στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της οικονομίας - Να μην υποτιμώνται αυτά που δοθήκαν
«Δεν είμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα» υπογράμμισε ο Κ. Χατζηδάκης
«Ο πρωθυπουργός υπήρξε σαφής. Είμαστε ανοιχτοί σε συζήτηση με τους αγρότες μέσα στο πλαίσιο, όμως, κάποιων ορίων που προσδιορίζονται από την οικονομία» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.
Ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100,3 με φόντο τις αγροτικές κινητοποιήσεις, εξήγησε ότι «μετρήσαμε τι μπορούμε να δώσουμε με βάση τις δυνατότητες της οικονομίας και του προϋπολογισμού. Δεν πρέπει να υποτιμώνται αυτά που δοθήκαν».
Ο υπουργός ανέφερε εκ νέου πως «ότι περίσσευμα υπάρχει στον προϋπολογισμό επιστρέφεται στην κοινωνία με την προϋπόθεση όμως ότι θα κρατήσουμε ένα σταθερό τιμόνι».
«Δεν είμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα» υπογράμμισε και παραδέχθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα στους αγρότες, με δυσκολίες διαρθρωτικές στον αγροτικό τομέα εδώ και χρόνια, ενώ στη Θεσσαλία είναι το μείζον θέμα.

Για οικονομία

Κάνοντας αναφορά στην πορεία της οικονομίας ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως η κυβέρνηση θα επιμείνει σε πολίτικη δημοσιονομικής σοβαρότητας, ενώ βασικοί στόχοι είναι η στήριξη της κοινωνικής πολίτικης και η περαιτέρω μείωση των βασικών φορολογικών συντελεστών.
Όπως ανέφερε, μετά και την επενδυτική βαθμίδα που πήραμε πρόσφατα, δανειζόμαστε πλέον με μια μονάδα πιο κάτω, περίπου στο 3% και εξήγησε ότι τα 10 δισ. που θα δανειστούμε φέτος με βάση το πρόγραμμα του ΟΔΔΗΧ, σε βάθος δεκαετίας, κοστίζουν στους φορολογούμενους 850 εκατ. ευρώ λιγότερα.
Σύμφωνα με τον υπουργό, η Ελλάδα παίρνει τα εύσημα γιατί έχει την ταχύτερη μείωση χρέους, ενώ έχει τριπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης.
Περαιτέρω, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι έχουν γίνει 9 αποκρατικοποιήσεις μέσα σε 7 μήνες που έφεραν έσοδα 5,7 δισ. ευρώ στη χωρά, ενώ το κενό ΦΠΑ από 23% το 2018 μειώθηκε στο 15% το 2023, με στόχο να υποχωρήσει στο 9% το 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης