Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μεγάλη ανταπόκριση στο επενδυτικό πρόγραμμα για τα τουριστικά λιμάνια - Υποβλήθηκαν 41 επενδυτικά σχέδια

Μεγάλη ανταπόκριση στο επενδυτικό πρόγραμμα για τα τουριστικά λιμάνια - Υποβλήθηκαν 41 επενδυτικά σχέδια
Η ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού
Σχετικά Άρθρα
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 31.01.2024 η περίοδος υποβολής επενδυτικών σχεδίων στο πλαίσιο της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του έργου «Αναβάθμιση Τουριστικών Λιμένων» της Δράσης 16931 «Τουριστική Ανάπτυξη», συνολικής δημόσιας δαπάνης €139.090.800, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Συνολικά υποβλήθηκαν 41 επενδυτικά σχέδια από φορείς διαχείρισης τουριστικών λιμένων (μαρίνων, καταφυγίων και αγκυροβολίων) συνολικού ύψους €184.588.025,30, υπερκαλύπτοντας κατά πολύ τον προβλεπόμενο προϋπολογισμό. Ήδη έχει ξεκινήσει η αξιολόγηση από το Υπουργείο Τουρισμού των επενδυτικών σχεδίων και θα γίνει σύντομα η ένταξη όσων εγκριθούν στο πρόγραμμα.
Σε δήλωσή της η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, τόνισε ότι υλοποιείται ένα σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση του θαλάσσιου τουρισμού ώστε να αξιοποιηθεί σε μέγιστο βαθμό η δυναμική του.
Στόχος του Υπουργείου, υπογράμμισε η κα Κεφαλογιάννη, είναι η βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών θαλάσσιου τουρισμού και η κάλυψη της αυξημένης ζήτησης για τουρισμό yachting στην Ελλάδα με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, προωθώντας τη χώρα μας σε ακόμα υψηλότερες θέσεις διεθνώς.
Η προστασία των θαλάσσιων και παράκτιων περιοχών με τη διασφάλιση της αειφορίας και της βιωσιμότητας της τουριστικής δραστηριότητας είναι στρατηγικός στόχος του Υπουργείου, πρόσθεσε η κ. Κεφαλογιάννη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης