Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σκρέκας για ακρίβεια: Σύντομα τα μέτρα και για τις παραπλανητικές εκπτώσεις και για το βρεφικό γάλα

Σκρέκας για ακρίβεια: Σύντομα τα μέτρα και για τις παραπλανητικές εκπτώσεις και για το βρεφικό γάλα
«Θα συγκρουστούμε και θα πάμε μέχρι τέλους την έρευνα για τη μείωση του βρεφικού γάλακτος», ξεκαθάρισε ο  Κ. Σκρέκας
Σχετικά Άρθρα
«Τα μέτρα θα ανακοινωθούν σύντομα και για τις παραπλανητικές εκπτώσεις και για το βρεφικό γάλα, συγκεκριμένα μέτρα που θα οδηγήσουν σε μείωση των τιμών στα ράφια», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Σκρέκας, μιλώντας για το μέτωπο της ακρίβειας.
Ο κ. Σκρέκας μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε εκ νέου ότι θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, εξηγώντας πως «έχουμε μία σειρά παρεμβάσεων, που έχουν οδηγήσει σε μείωση του πληθωρισμού, αυτό όμως δεν είναι αρκετό».
«Φαίνεται πως σε μια σειρά προϊόντων οι τιμές είναι μεγαλύτερες από ό,τι σε άλλες χώρες. Μελετούμε μέτρα για να σταθεροποιηθούν ή να μειωθούν οι τιμές. Θα λάβουμε μέτρα που διορθώνουν τις τιμές», είπε ο υπουργός κάνοντας αναφορά σε μια σειρά προϊόντων, όπως τα απορρυπαντικά, τα προϊόντα περιποίησης και το βρεφικό γάλα.
Εστιάζοντας στο βρεφικό γάλα, ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι «όταν το 2011 απελευθερώθηκε η πώλησή του από τα φαρμακεία, είδαμε τις τιμές να μειώνονται, αν και παρέμεναν υψηλές. Φαίνεται ότι εκείνο το άνοιγμα δεν ήταν αρκετό. Οι τέσσερις εταιρείες ερευνώνται, όπως και οι στρεβλώσεις που οδηγούν στην υψηλή τιμή του βρεφικού γάλακτος».
«Θα συγκρουστούμε και θα πάμε μέχρι τέλους την έρευνα για τη μείωση του βρεφικού γάλακτος», ξεκαθάρισε ο υπουργός.
Αναφερόμενος στο θέμα των παραπλανητικών εκπτώσεων και προσφορών, διευκρίνισε πως «ποτέ δεν είπαμε να κοπούν οι προσφορές, είπαμε να μην εκτινάσσονται οι τιμές και μετά γίνονται προσφορές» και υπενθύμισε την επιβολή προστίμου από το υπουργείο για παραπλανητικές εκπτώσεις.
Σημείωσε πως «μόνο το 2023 έχουμε επιβάλει 13,5 εκατομμύρια πρόστιμα για θέματα κερδοφορίας. Βλέπουμε ότι, μετά την επιβολή τους προσαρμόζονται οι κατάλογοι και μειώνονται οι τιμές», προσθέτοντας ότι «αυτά δεν είναι αρκετά, έχουμε μία σειρά νέων μέτρων που θα ανακοινώσουμε σε λίγο και θα δούμε μια σειρά προϊόντων να μειώνεται».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης