Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αναγνωστόπουλος για «καλάθι των Χριστουγέννων»: Σε ισχύ από 13/12, τι θα περιέχει και τι συζητείται

Αναγνωστόπουλος για «καλάθι των Χριστουγέννων»: Σε ισχύ από 13/12, τι θα περιέχει και τι συζητείται
Tο «καλάθι των Χριστουγέννων» θα ξεκινήσει 13-14/12, με πιο πιθανή ημερομηνία την Τετάρτη 13/12, σύμφωνα με τον Σ. Αναγνωστόπουλο
Σχετικά Άρθρα
Μέσα στην εβδομάδα αναμένονται οι ανακοινώσεις για το «καλάθι των Χριστουγέννων» που πρόκειται γύρω στα μέσα του Δεκεμβρίου να εφαρμοστεί.
Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Σ. Αναγνωστόπουλος, το «καλάθι των Χριστουγέννων» θα ξεκινήσει 13-14 /12, με πιο πιθανή ημερομηνία την Τετάρτη 13/12 και θα περιέχει σοκολάτες τσουρέκι, γαλοπούλα, χοιρινό, μοσχάρι.
Πρόσθεσε ότι είναι υπό συζήτηση τα μελομακάρονα, κουραμπιέδες, το αρνί και το κατσίκι, με τις επίσημες ανακοινώσεις να αναμένονται αυτή την εβδομάδα.
Όπως εξήγησε ο κ. Αναγνωστόπουλος για τα γλυκά των εορτών που συζητούνται για το «καλάθι», το πρόβλημα είναι ότι «συνήθως τα αρτοποιεία και τα ζαχαροπλαστεία είναι καλύτερες πηγές για αυτού του είδους τα προϊόντα και πολλές φορές πετυχαίνουν και πολύ καλύτερες τιμές από ένα σούπερ μάρκετ».
Ωστόσο, συνέστησε την προσοχή για τα εν λόγω γλυκά, λέγοντας πως χρειάζεται καλή έρευνα αγορά προν τις αγορές. «Επειδή υπάρχουν πολλές διαφορετικές ποιότητες και πολλά διαφορετικά καταστήματα, οι καταναλωτές θα πρέπει να κάνουν πολύ προσεκτική έρευνα αγοράς εάν δεν θέλουν να έχουν μια απώλεια εισοδήματος, με την έννοια ότι μπορεί να αγοράσω κάτι πολύ ακριβότερα από ό,τι θα το αγόραζαν συνήθως. Οπότε χρειάζεται μια καλή έρευνα αγοράς, ειδικά για όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Υπάρχουν γλυκά για όλα τα βαλάντια, ομοίως και στα σούπερ μάρκετ», όπως είπε.
Τέλος ο κ. Αναγνωστόπουλος έκανε λόγο για μια καλύτερη συμμόρφωση της αγοράς συνολικά συγκριτικά με πέρυσι τέτοια εποχή, σημειώνοντας πως αυτό είναι ενθαρρυντικό, όμως οι τιμές είναι πραγματικά υψηλές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης