Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στη Βουλή η Ετήσια Έκθεση του ΑΣΕΠ για το 2022

tags :
Στη Βουλή η Ετήσια Έκθεση του ΑΣΕΠ για το 2022
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Βουλής, ο κ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου είπε ότι «το 2022 ήταν μια κομβική χρονιά για το ΑΣΕΠ
Στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, υπέβαλε την Ετήσια Έκθεση για το 2022 ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) κ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Βουλής, ο κ. Παπαϊωάννου είπε κατά τη συνάντηση, ότι «το 2022 ήταν μια κομβική χρονιά για το ΑΣΕΠ.
Έχοντας εισέλθει στη μετα-covid εποχή, ήδη από την άνοιξη και μετά, άνοιξε τον βηματισμό του αξιοποιώντας τον σημαντικό εκσυγχρονισμό των μεθόδων και διαδικασιών που πέτυχε ακριβώς λόγω της πανδημίας.
Τα αποτελέσματα στον τομέα των προσλήψεων με μοριοδότηση ήταν εντυπωσιακά, όπως καταδεικνύει μια απλή σύγκριση των στοιχείων σχετικά με την έκδοση προσωρινών και οριστικών αποτελεσμάτων το 2021 και το 2022, που περιέχονται στις αντίστοιχες ετήσιες εκθέσεις».
Ο κ. Παπαϊωάννου επεσήμανε πως «η περασμένη χρονιά ήταν αυτή στην οποία ξεκίνησε η προετοιμασία του μεγάλου γραπτού διαγωνισμού, με το καινοτόμο και εναρμονισμένο με τα ευρωπαϊκά δρώμενα περιεχόμενό του, που συνίσταται στις δοκιμασίες δεξιοτήτων και γενικών γνώσεων που πρέπει να διαθέτουν οι μελλοντικοί δημόσιοι υπάλληλοι».
Όπως σημείωσε, «η έκδοση της προκήρυξης τον Νοέμβριο του 2022, μερικές εβδομάδες μετά την αποστολή των σχετικών αιτημάτων από το Υπουργείου Εσωτερικών, η ολοκλήρωση της υποβολής 108.000 υποψηφιοτήτων και η έναρξη της επιχειρησιακής προετοιμασίας του διαγωνισμού, που τελικώς έγινε στις 4 Μαρτίου 2023, έλαβαν χώρα σε χρόνους ρεκόρ.
Η προσπάθεια για ένα ΑΣΕΠ που θα είναι ταχύτερο και περισσότερο εστιασμένο στην ουσιαστική αξιολόγηση των υποψηφίων βρίσκεται σε εξέλιξη και απαιτεί χρόνο, επιμονή και προσήλωση στο αποτέλεσμα».
Ο Πρόεδρος της Βουλής ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ για την ενημέρωση και αφού συνεχάρη τα στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής για τη συστηματική εργασία τους, ενημέρωσε τον κ. Παπαϊωάννου ότι θα διαβιβάσει την έκθεση στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για να μελετήσουν οι βουλευτές τα στοιχεία της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης