Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αποκάλυψη ΒΝ – Μεγάλο deal Ναυπηγείων Ελευσίνας και Attica Group για κατασκευές και επισκευές πλοίων, έως 19/12 οι ανακοινώσεις

Αποκάλυψη ΒΝ – Μεγάλο deal Ναυπηγείων Ελευσίνας και Attica Group για κατασκευές και επισκευές πλοίων, έως 19/12 οι ανακοινώσεις
Αυτό το deal είναι το πρώτο από μια σειρά συμφωνιών που ετοιμάζουν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας
Σε μεγάλη συμφωνία κατέληξαν, σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση των Ναυπηγείων Ελευσίνας και η Attica Group, με στόχο τις κατασκευές και επισκευές πλοίων.
Αυτό το deal είναι το πρώτο από μια σειρά συμφωνιών που ετοιμάζουν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, με στόχο να αυξηθεί η δραστηριότητα σε έναν κλάδο που είχε μείνει πολύ πίσω στη χώρα μας με εστίαση στην συναρμολόγηση, κατασκευή και επισκευές σε πλοία που δεν θα αφορούν το πολεμικό Ναυτικό.
Μάλιστα πηγή πολύ κοντά στις διαπραγματεύσεις ανέφερε ότι θα υπάρξει πολύ μεγάλη αναβάθμιση για την Ελλάδα και την οικονομία το επιχειρηματικό deal που αναμένεται να ανακοινωθεί προσεχώς από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και αφορά εμπορικό στόλο και όχι πλοία του πολεμικού ναυτικού.
Και σε αυτό, οι βοήθειες που έλαβαν οι ενδιαφερόμενοι από κυβερνητικά στελέχη είναι μεγάλες.
Η Attica Group άλλωστε, κατέχει ηγετική θέση στην παροχή υπηρεσιών θαλασσίων μεταφορών στην Ανατολική Μεσόγειο, τόσο στην επιβατηγό όσο και στην εμπορική ναυτιλία.
O στόλος του Ομίλου Attica αριθμεί 36 υπερσύγχρονα επιβατηγά - οχηματαγωγά πλοία και ταχύπλοα, ενώ η κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης είναι στα 570 εκατ. ευρώ σήμερα.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι το 97,5% της Attica Group είναι στην κατοχή της Strix.

Οι εγκρίσεις από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται έως τις 14 Δεκεμβρίου 2023, και σε κάθε περίπτωση όταν θα ληφθούν κάποιες εγκρίσεις από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Με βάση ενδείξεις καταλυτικό ρόλο σε αυτή τη θετική έκβαση, διαδραμάτισε ο Υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης.
Οι παρεμβάσεις του υπουργού Γεωργιάδη έχουν αποδειχθεί το τελευταίο διάστημα ουσιώδεις, επιλύοντας σοβαρά θεσμικά ζητήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης