Τελευταία Νέα
Οικονομία

Επίκειται μεγάλο deal στα Ναυπηγεία Ελευσίνας – Πήρε εγκρίσεις από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και ετοιμάζει έκπληξη συμφωνία

Επίκειται μεγάλο deal στα Ναυπηγεία Ελευσίνας – Πήρε εγκρίσεις από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και ετοιμάζει έκπληξη συμφωνία
Θα αποτελέσει πολύ μεγάλη αναβάθμιση για την Ελλάδα και την οικονομία το επιχειρηματικό deal που αναμένεται να ανακοινωθεί προσεχώς από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας
Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται το προσεχές διάστημα στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.
Οι εξελίξεις αφορούν και θεσμικά ζητήματα, δηλαδή την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και μεγάλη εμπορική συμφωνία που θα προκαλέσει έκπληξη καθώς δεν αφορά το πολεμικό Ναυτικό.
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδωσε το πράσινο φως, αξιολογώντας μια σειρά θεσμικών και άλλων θεμάτων.
Με βάση ενδείξεις καταλυτικό ρόλο σε αυτή τη θετική έκβαση, διαδραμάτισε ο Υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης.
Οι παρεμβάσεις του υπουργού Γεωργιάδη έχουν αποδειχθεί το τελευταίο διάστημα ουσιώδεις, επιλύοντας σοβαρά θεσμικά ζητήματα.
Και ενώ λοιπόν τα θεσμικά ζητήματα που είχαν προκύψει έχουν επιλυθεί, αναμένεται μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου 2023 μια μεγάλη επιχειρηματική είδηση από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας που θα αφορά συναρμολόγηση, κατασκευή και επισκευές σε πλοία που δεν θα αφορούν το πολεμικό Ναυτικό.
Μάλιστα αρμόδια πηγή ανέφερε ότι θα αποτελέσει πολύ μεγάλη αναβάθμιση για την Ελλάδα και την οικονομία το επιχειρηματικό deal που αναμένεται να ανακοινωθεί προσεχώς από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και αφορά εμπορικό στόλο και όχι πλοία του πολεμικού ναυτικού. 
Σημειώνεται ότι τις δραστηριότητες στο βασικό λιμάνι του Πειραιά το ελέγχουν οι Κινέζοι μέσω της Cosco και η αναβάθμιση του Ναυπηγείου Ελευσίνας θα μπορούσε να αποτελέσει σαν κάποιο αντίπαλο δέος στη μεγάλη διείσδυση των κινεζικών συμφερόντων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης