Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παπαθανάσης: Σε 8 ημέρες το νέο πρόγραμμα για νεοσύστατες επιχειρήσεις με επιδότηση 50%

Παπαθανάσης: Σε 8 ημέρες το νέο πρόγραμμα για νεοσύστατες επιχειρήσεις με επιδότηση 50%
"Με την προσέλκυση των επενδύσεων, με το κλίμα που έχει δημιουργηθεί, με την επενδυτική βαθμίδα, θα δημιουργηθούν και άλλες θέσεις εργασία", τόνισε ο Ν. Παπαθανάσης
Σε 8 ημέρες από σήμερα ξεκινά ένα νέο πρόγραμμα για νεοσύστατες επιχειρήσεις με επιδότηση 50%, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Ν. Παπαθανάσης.
Ο κ. Παπαθανάσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι «ο προϋπολογισμός είναι αναπτυξιακός, θα πέσουν 12 δισ. ευρώ σε επενδύσεις το 2024 στην ελληνική οικονομία, 8,5 δισ. ευρώ από τα ευρωπαϊκά και τα εθνικά προγράμματα και 3,5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Αυτό θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας».
Σημείωσε ακόμη πως «προβλέπουμε ότι το 2024 ο πληθωρισμός θα πέσει από το 3,6% στο 2,6% Βλέπουμε ότι υπάρχει μία αποκλιμάκωση του πληθωρισμού. Είμαστε από τις χώρες με τους χαμηλότερους πληθωρισμούς στην Ευρώπη».

Για προγράμματα

Σχετικά με τα προγράμματα που αφορούν στις νεοσύστατες επιχειρήσεις, ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε ότι «σε 8 ημέρες από σήμερα θα ανοίξει ένα νέο πρόγραμμα όπου ο συμπολίτης μας που θέλει να κάνει μία μικρή επένδυση, μπορεί να πάρει το 50% από το κράτος και να στηριχθεί μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας. Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία σε νέα παιδιά να κάνουν μία επιχειρηματική δραστηριότητα. Το πρόγραμμα θα είναι ανοικτό για δύο μήνες».
Πρόσθεσε πως «ξεκινούν και δύο προγράμματα για δύο περιοχές, όπως η Δυτική Μακεδονία, Μεγαλόπολη, Τρίπολη, Οιχαλία και Γορτυνία που αφορούν μικρές επιχειρήσεις και μπορούν να λάβουν επιδότηση έως 70%».
«Με την προσέλκυση των επενδύσεων, με το κλίμα που έχει δημιουργηθεί, με την επενδυτική βαθμίδα, θα δημιουργηθούν και άλλες θέσεις εργασίας .Το πιο σημαντικό είναι να δημιουργούνται θέσεις εργασίας», τόνισε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης