Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παπαθανάσης (αναπλ. ΥΠΟΙΚ): Εργαλείο για τη βιωσιμότητα το Ταμείο Ανάκαμψης - Να τρέξουν projects

Παπαθανάσης (αναπλ. ΥΠΟΙΚ): Εργαλείο για τη βιωσιμότητα το Ταμείο Ανάκαμψης - Να τρέξουν projects
Τί δήλωσε από το βήμα του Economist ο αναπλ. Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
Σχετικά Άρθρα
Στη συνεισφορά του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF) στην ελληνική οικονομία, με φόντο την κλιματική κρίση και την πράσινη μετάβαση, αναφέρθηκε από το βήμα του Economist ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης.
Όπως είπε, «το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας είναι ένα εργαλείο για τη βιωσιμότητα και θα μας βοηθήσει να κάνουμε βήματα προς τα εμπρός. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα. Πρέπει να προβούμε σε πολλές ενέργειες και δράσεις, να τρέξουν πρότζεκτ σε πολλές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να υλοποιήσουμε ένα καλύτερο αύριο σε όρους βιωσιμότητας». Ο κ. Παπαθανάσης έκανε λόγο για τέσσερις πυλώνες επενδύσεων, σημειώνοντας πως «έχουμε τώρα το RRF, την Ευρωπαϊκή Συμφωνία Εταιρικής Σχέσης με 26 δισ. ευρώ, το Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης με 18 δισ. και το Εθνικό Σχέδιο επενδύσεων με 10 δισ. ευρώ. Όλα αυτά αθροίζονται σε 90 δισ., οπότε το RRF καλύπτει το 40% των κονδυλίων που είναι διαθέσιμα για την επαύριο».
Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών τόνισε πως η Ελλάδα πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την τρίτη εκταμίευση από το RRF. «Αναμένουμε ότι θα εγκριθούν με μαζί με τις τροποποιήσεις που είχαμε στείλει. Θα κριθεί στο Ecofin τον Δεκέμβριο και αύριο θα κάνουμε το αίτημα για τα 1,8 δισ. ευρώ των ενισχύσεων. Συνολικά, λοιπόν, θα λάβουμε σε ενισχύσεις και σε δάνεια 3,5 δισ. ευρώ», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης