Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σκρέκας για «Μόνιμη Μείωση Τιμής»: Άνω του 5% η έκπτωση σε πολλά από τα προϊόντα - Μέχρι τώρα πάνω από 740 από 63 εταιρείες

Σκρέκας για «Μόνιμη Μείωση Τιμής»: Άνω του 5% η έκπτωση σε πολλά από τα προϊόντα - Μέχρι τώρα  πάνω από 740 από 63 εταιρείες
«Σχεδιάζουμε μία νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα πετύχουμε μόνιμα χαμηλές τιμές στο ράφι» , ανέφερεο Κ. Σκρέκας
Σχετικά Άρθρα
«Σε πολλές κατηγορίες από τα προϊόντα τα οποία έχουν ανακοινωθεί για Μόνιμη Μείωση Τιμής, η έκπτωση είναι περισσότερη από 5%. Στα αλεύρια, η έκπτωση είναι πάνω από 5%, είναι 10%. Οι νέες τιμές που ανακοίνωσαν οι προμηθευτές στο υπουργείο Ανάπτυξης είναι χαμηλότερες κατά 10% από τις τιμές πριν τις 19 Σεπτεμβρίου. Το 5% είναι η ελάχιστη μείωση τιμής. Πολλές εταιρείες επιλέγουν να έχουν μεγαλύτερη μείωση τιμής», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Σκρέκας.
Ο κ. Σκρέκας μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τη ακρίβεια που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα νοικοκυριά», τόνισε πως «είμαστε διατεθειμένοι να δημιουργήσουμε και νέα όπλα για να καταπολεμήσουμε το τέρας της ακρίβειας».
«Σχεδιάζουμε μία νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα πετύχουμε μόνιμα χαμηλές τιμές στο ράφι» , ανέφερε.
Σχετικά με τα προϊόντα που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία «Μόνιμη Μείωση Τιμής», ο υπουργός ανέφερε πως «ο στόχος ήταν να έχουμε 500 προϊόντα. Ήδη χθες ξεπεράσαμε τα 740 προϊόντα από 63 εταιρείες και σε 50 διαφορετικές κατηγορίες. Στόχος μας να προσεγγίσουμε τα 1.000 διαφορετικά προϊόντα».
«Παρακινούμε τους καταναλωτές να αξιοποιούν το "Καλάθι του νοικοκυριού" και την πρωτοβουλία "Μόνιμης Μείωσης Τιμής γιατί τονώνει τον ανταγωνισμό και οδηγεί προς τα κάτω τις τιμές» , είπε χαρακτηριστικά.

Περί αισχροκέρδειας

Κληθείς να απαντήσει πώς θα περιοριστούν τα φαινόμενα κερδοσκοπίας, ο κ. Σκρέκας ανέφερε «με ελέγχους για την αισχροκέρδεια. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα, η οποία έχει περάσει νόμο στη Βουλή των Ελλήνων, έχει βάλει πλαφόν στο περιθώριο κέρδους των εταιρειών, όπου το περιθώριο κέρδους δεν μπορεί να ξεπερνάει το περιθώριο κέρδους που είχε η εταιρεία το 2021, πριν ξεκινήσει η ακρίβεια, αν πάει να βγάλει παραπάνω κέρδος σήμερα που υπάρχει αυτή η εκρηκτική κατάσταση για τα νοικοκυριά. Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που επέβαλε πρόστιμα σε πολυεθνικές εταιρείες. Και θα ξαναβάλουμε αν δούμε ότι αισχροκερδούν σε σχέση με το 2021» .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης