Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πρόστιμα 619.512 ευρώ σε εταιρείες σχολικών ειδών για αθέμιτη κερδοφορία

Πρόστιμα 619.512 ευρώ σε εταιρείες σχολικών ειδών για αθέμιτη κερδοφορία
Για το θέμα αυτό ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Η κυβέρνησή μας και το υπουργείο Ανάπτυξης έχουν απόλυτα ξεκάθαρη θέση απέναντι στην αντιμετώπιση της ακρίβειας και των φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας: ουδείς είναι υπεράνω του νόμου»

Συνολικό πρόστιμο 619.512 ευρώ σε τρεις εταιρείες εμπορίας σχολικών ειδών επέβαλε μετά από ολοκλήρωση των σχετικών ελέγχων της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.
Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, τα πρόστιμα αφορούν την παραβίαση του άρθρου 54 του ν. 5045/29-07-2023, σχετικά με την περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας.
Συγκεκριμένα, οι εταιρείες στις οποίες επιβλήθηκαν πρόστιμα είναι οι ακόλουθες:

  • «ΓΙΟΒΑΣ Α.Ε- Ανώνυμος Εμπορική Τεχνική & Τουριστική Εταιρεία», 253.650 ευρώ
  • «NOTOS COM ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ, ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», 290.950 ευρώ
  • «GRAFFITI A.E.», 74.912 ευρώ

Για το θέμα αυτό ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Η κυβέρνησή μας και το υπουργείο Ανάπτυξης έχουν απόλυτα ξεκάθαρη θέση απέναντι στην αντιμετώπιση της ακρίβειας και των φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας: ουδείς είναι υπεράνω του νόμου.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με ιδιαίτερη ένταση ιδίως όσον αφορά σε καταναλωτικά προϊόντα με ιδιαίτερο κοινωνικό χαρακτήρα, όπως είναι τα σχολικά είδη.
Στόχος δικός μας αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας είναι να μετριάσουμε τις συνέπειες του εισαγόμενου πληθωρισμού και να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα φαινόμενα της αισχροκέρδειας. Η προσπάθειά μας είναι αδιάλειπτη».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης