Τελευταία Νέα
Οικονομία

Φωτιές άναψε η πρόταση Στουρνάρα για τις φοροαπαλλαγές - Μαρινάκης: Δεν έχω τέτοια πληροφόρηση

Φωτιές άναψε η πρόταση Στουρνάρα για τις φοροαπαλλαγές - Μαρινάκης: Δεν έχω τέτοια πληροφόρηση
Φωτιές άναψε η πρόταση Στουρνάρα για τις φοροαπαλλαγές
Σχετικά Άρθρα
Φωτιές άναψε η πρόταση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα για επανεξέταση των φοροαπαλλαγών, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη να απαντά ότι δεν έχει σχετική πληροφόρηση από το υπουργείο Οικονομικών.
Ωστόσο, το bankingnews, με σημερινό του ρεπορτάζ αποκαλύπτει τον σχεδιασμό του ΥΠΟΙΚ, σχετικά με τις αλλαγές στις φοροαπαλλαγές.

Μαρινάκης: Δεν έχω τέτοια πληροφόρηση


«Δεν τίθεται θέμα κατάργησης φοροαπαλλαγών. Δεν έχω κάποια τέτοια ενημέρωση ή πληροφορηση, η κυβέρνηση ασκεί μια κοινωνική πολιτική που δεν αυξάνει το δημόσιο χρέος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί επί της πρότασης Στουρνάρα. Σημείωσε ωστόσο ότι δεν είναι εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, αλλά δεν έχει κάποια σχετική πληροφόρηση.

Η παρέμβαση Στουρνάρα

Την επανεξέταση όλων των φοροαπαλλαγών από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας ζήτησε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, καθώς, όπως είπε, «η χώρα έχει ανάγκη από έσοδα».
Υποστήριξε δε ότι τα έσοδα που αναμένεται να εισπράξει το Δημόσιο από την πώληση των μετοχών που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας παρόλο που είναι ελάχιστα σε σχέση με αυτά που διέθεσε για τη σωτηρία τους, δεν είναι λίγα αν συνυπολογιστούν τα οφέλη που έχει αποκομίσει από το PSI καθώς και υψηλά μερίσματα που έχει διαθέσει η Τράπεζα της Ελλάδος τα οποία προέρχονται κατά κύριο λόγο από το ELA (σ.σ την ρευστότητα που χορηγούσε στις Τράπεζες).
Ο ίδιος επανέλαβε ότι η παραοικονομία στην Ελλάδα ξεπερνάει τα 40 δισ. ευρώ ενώ, όπως είπε, θα πρέπει να επανεξεταστεί η κοινωνική χρησιμότητα των υφιστάμενων φοροαπαλλαγών και το κατά πόσο αυτές αφορούν τους πραγματικά ευάλωτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης