Τελευταία Νέα
Οικονομία

Η οικογενειακή εταιρεία Σκρέκα με τζίρο 13 εκατ ευρώ δεν συμμετέχει στην καμπάνια του Υπουργού Σκρέκα

Η οικογενειακή εταιρεία Σκρέκα με τζίρο 13 εκατ ευρώ δεν συμμετέχει στην καμπάνια του Υπουργού Σκρέκα
H οικογενειακή επιχείρηση «ΦΟΡΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΉ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΗ» της οικογένειας Σκρέκα με μέτοχο τον υπουργό Κώστα Σκρέκα, μπορεί να αποφύγει τη μόνιμη μείωση του -5%
Σχετικά Άρθρα
Η «καμπάνια» μόνιμης μείωσης του -5% του υπουργείου Ανάπτυξης με τον υπουργό Κώστα Σκρέκα να προσδιορίζει ότι αφορά τις βιομηχανίες με τζίρο άνω των 90 εκατ. ευρώ όπως και τις εμπορικές επιχειρήσεις όπως είναι η Ελαϊς Unilever Hellas και η Procter & Gamble αλλά δεν αποκλείει να συμμετέχουν και μικρότερες μεγέθους εταιρείες σε τζίρο.
H οικογενειακή επιχείρηση «ΦΟΡΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΉ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΗ» της οικογένειας Σκρέκα με μέτοχο τον υπουργό Κώστα Σκρέκα, μπορεί να αποφύγει τη μόνιμη μείωση του -5% διότι ο κύκλος εργασιών είναι σχετικά μικρός και φτάνει τα 13 εκατ. ευρώ.
Στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ως πρόεδρος εμφανίζεται ο κ. Αλέξανδρος Κρομμύδας (γαμπρός της οικογένειας Σκρέκας).
Τη θέση του αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου είναι ο κ. Θεόδωρος Σκρέκας (πατέρας του υπουργού).
Όμως, η Φόρτις Εμπορική Επιχείρηση έχει συναλλακτική δραστηριότητα με επτά εταιρείες που λειτουργούν υπό κοινή διοίκηση.
Πρόκειται για τις εταιρείες «ΜΑΝΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΕ», «BIOLAND AE», «AVILA AE NOVATEK AE», «TRΙNITY ΑΕ» «ΜΑΝΤΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΕ» «ATTRACTION AE».
Πλέον ο όμιλος σε επίπεδο τζίρου ξεπερνά τα 60 εκατ. ευρώ αλλά υπολείπεται κατά 30 εκατ. ευρώ για να ενταχθεί στην καμπάνια.

Ποια είναι η «ΜΑΝΤΗΣ» με βασικό μέτοχο την «ΦΟΡΤΙΣ»

Η εταιρεία ΜΑΝΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΕ σε επίπεδο ομίλου εμφανίζει κύκλο εργασιών ενισχυμένο κατά 46% το 2021 σε σχέση με το 2020.
Ανήλθε σε 48,8 εκατ. ευρώ από 33,4 εκατ. ευρώ το 2020.
Η εταιρεία «Μάντης» ανάμεσα στις πληροφορίες που δίνει στη δημοσιότητα είναι ότι Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ) αυξήθηκε κατά 115,6%,λόγω αυξήσεως των πωλήσεων στα αλκοολούχα ποτά.
Τα προπληρωθέντα έξοδα αυξήθηκαν κατά 209,5%, κυρίως λόγω αύξησης των αγορών υπό παραλαβή.
Επίσης αναγράφεται ότι η αύξηση του κόστους πωληθέντων, ανέρχεται στο 57,42 % και είναι αντίστοιχη της αυξήσεως του κύκλου εργασιών του Ομίλου. Διαφορές στο συνολικό κόστος πωληθέντων οφείλονται στη διαφοροποίηση συμμετοχής των διαφόρων μαρκών (brands) εμπορευμάτων στις πωλήσεις ανάλογα με το μικτό περιθώριο κέρδους των, καθώς επίσης και την διαφοροποίηση των πωλήσεων μεταξύ των 10 πελατών λιανικής και χονδρικής (retailers & wholesale dealers).

Οι έλεγχοι για αθέμιτη κερδοφορία έχουν «αγγίξει» στις οικογενειακές επιχειρήσεις του υπουργού;

Οι υπηρεσίες ελέγχου του Υπουργείου Ανάπτυξης είναι σε θέση να μας προσδιορίσουν αν οι επιχειρήσεις της οικογένειας Σκρέκα έχουν ελεγχθεί για τη μεταβολή του περιθωρίου μεικτού κέρδους;
Τα φύλλα ελέγχου και η επιλογή των εταιρειών με πια διαδικασία γίνονται;
Πώς μία κρατική επιχείρηση με ελεγκτικές αρμοδιότητες ..πάει στην Ελαϊς Unilever Hellas και την Procter & Gamble και δεν έχει πάει στις οικογενειακές επιχειρήσεις του υπουργού;

Το 2021 δεν ήταν σε εφαρμογή η διάταξη για αθέμιτη κερδοφορία

Να αναφέρουμε στις υπηρεσίες ελέγχου ότι οι οικονομικές καταστάσεις του 2021 …λένε ότι τα Μικτά Κέρδη του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 21,24 %, και της Εταιρείας αυξήθηκαν κατά 18,58 %, επηρεαζόμενα από το μικτό περιθώριο κάθε μάρκας (brand) εμπορεύματος, την συμμετοχή τους στο σύνολο των πωλήσεων και την διάρθρωση αυτών ανά κανάλι διανομής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία και ο όμιλος δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα τα οικονομικά στοιχεία του 2022.
Στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο δεν έχουν αναρτηθεί οι οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας μία χρονιά που «σείστηκε» από τις ανατιμήσεις.
Έτσι δεν μπορούμε να ξέρουμε αν παραβίασε τη νομοθεσία
Να σημειωθεί ότι η ΦΟΡΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΉ ΕΠΙΧΕΊΡΗΣΗ κατέχει το 70% του μετοχικού κεφαλαίου της «ΜΑΝΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΕ» η οποία απέκτησε την Οινοποιία Μαλαματίνα.
Το διοικητικό συμβούλιο της «ΜΑΝΤΗΣ» για την οικονομική χρήση του 2021 έχει προσδιορίσει ότι τα κέρδη προς διανομή στους μετόχους ανέρχονται σε 2,4 εκατ ευρώ. Τέλος να σημειωθεί ένα ακόμη κοινό σημείο που συνδέει την εταιρεία «ΦΟΡΤΙΣ»Κ και τη «Μάντης» είναι η εταιρεία «ΕΞΕΛΕΓΞΙΣ ΟΡΚΩΤΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ Ι.Κ.Ε.»

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης