Τελευταία Νέα
Οικονομία

Χατζηδάκης: Θα ξύσουμε τον πάτο του βαρελιού και στο μέτρο που μπορούμε θα στηρίξουμε τον κόσμο – Ισχύουν όσα έχουν ανακοινωθεί

Χατζηδάκης: Θα ξύσουμε τον πάτο του βαρελιού και στο μέτρο που μπορούμε θα στηρίξουμε τον κόσμο – Ισχύουν όσα έχουν ανακοινωθεί
"Αυτό που λέμε σοβαρότητα στη δημοσιονομική πολιτική, σοβαρότητα συνολικά στην οικονομική πολιτική,  οδήγησε σε παραπάνω επενδύσεις, παραπάνω εξαγωγές και στο τέλος της διαδρομής σε παραπάνω δουλειές και αύξηση των μισθών",  ανέφερε ο Κ. Χατζηδάκης
Σχετικά Άρθρα
«Θέλουμε να περιορίσουμε τη φοροδιαφυγή των ελευθέρων επαγγελματιών διότι με βάση τα στοιχεία, το 71% όσων δηλώνουν ελεύθεροι επαγγελματίες δηλώνουν εισόδημα κάτω από τον κατώτατο μισθό, ενώ το 4% των ελευθέρων επαγγελματιών πληρώνει το 50% του φόρου των ελευθέρων επαγγελματιών. Ερχόμαστε να αποκαλύψουμε κρυφή φορολογητέα ύλη και να τη χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια για κοινωνική πολιτική», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.
Ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, με αφορμή το φορολογικό νομοσχέδιο, σημείωσε ότι όλες «οι συναλλαγές ακινήτων θα γίνονται μέσω τραπέζης», ενώ για τη χορήγηση των επιδομάτων μέσω κάρτας ξεκαθάρισε ότι «η λογική είναι να υπάρχει ένας καλύτερος έλεγχος στα επιδόματα και να μην έχουμε θέματα φοροδιαφυγής».

Για ανεργία

Με αφορμή την πτώση της ανεργίας στο 10%, σχολίασε πως «έχει γίνει μία πολύ σοβαρή προσπάθεια τα τελευταία 4 χρόνια, η οποία έχει αποδώσει».
Πρόσθεσε πως «αυτό που λέμε σοβαρότητα στη δημοσιονομική πολιτική, σοβαρότητα συνολικά στην οικονομική πολιτική οδήγησε σε παραπάνω επενδύσεις, παραπάνω εξαγωγές και στο τέλος της διαδρομής σε παραπάνω δουλειές και αύξηση των μισθών. Από 17,5% που παρελήφθη η ανεργία το 2019 είναι στο 10% και οι προβλέψεις είναι για περαιτέρω αποκλιμάκωση»..

Στήριξη του κόσμου

Κληθείς να απαντήσει εάν στο τέλος του χρόνου θα δοθεί επίδομα ακρίβειας και επίδομα ρεύματος, ο υπουργός είπε χαρακτηριστικά ότι «θα ξύσουμε τον πάτο του βαρελιού και στο μέτρο που μπορούμε θα στηρίξουμε τον κόσμο. Τι θα γίνει στο τέλος του χρόνου δεν ξέρουμε, όσα έχουν ανακοινωθεί ήδη, ισχύουν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης