Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γεωργιάδης: Αύξηση το 2024 θα δουν από τις τριετίες 300.000 εργαζόμενοι – Ο Δεκέμβριος καλός μήνας για τον κόσμο, θα δώσουμε αρκετά χρήματα

Γεωργιάδης: Αύξηση το 2024 θα δουν  από τις τριετίες 300.000 εργαζόμενοι – Ο Δεκέμβριος καλός μήνας για τον κόσμο, θα δώσουμε αρκετά χρήματα
«O Δεκέμβριος θα είναι ένας καλός μήνας για τον κόσμο, θα δώσουμε αρκετά χρήματα. Η οικονομία μας πήγε αρκετά καλύτερα από ολόκληρη την Ευρώπη", ανέφερε ο 'Άδ.  Γεωργιάδης
Σχετικά Άρθρα
«Από 1/1/2024 θα δουν αύξηση στο μισθό τους οι ιδιωτικοί υπάλληλοι. Η αύξηση των τριετιών αφορά στο σύνολο 1.500.0000 εργαζόμενους. Μέσα στο 2024, 300.000 εργαζόμενοι θα δουν αύξηση από τις τριετίες», τόνισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδ. Γεωργιάδης.
Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε πως «σήμερα, ο μέσος μισθός στην Ελλάδα έχει ξεπεράσει τα 1.100 ευρώ. Πιστεύω ότι στο τέλος της 4ετίας ως κυβέρνηση θα πιάσουμε τον στόχο να είναι ο μέσος μισθός στα 1.500 ευρώ, εάν δεν έχουμε διεθνή γεγονότα που θα μας ξεπεράσουν.
Μάλιστα, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «ο Δεκέμβριος θα είναι ένας καλός μήνας για τον κόσμο, θα δώσουμε αρκετά χρήματα. Η οικονομία μας πήγε αρκετά καλύτερα από ολόκληρη την Ευρώπη, ίσως να είμαστε και στη δεύτερη θέση με την υψηλότερη ανάπτυξη στην Ευρωζώνη».

Εθνική επιτυχία η πτώση της ανεργίας στο 10%

Με αφορμή την πτώση της ανεργίας στο 10%, ο υπουργός σχολίασε πως «είναι μία πολύ μεγάλη εθνική επιτυχία και ως υπουργός Εργασίας είμαι περήφανος που κάναμε αυτή την πρόοδο».
Όπως είπε, «είναι πολύ μεγάλη πρόοδος το 10%, αλλά θα το πάμε παρακάτω».
Κατά τον ίδιο, «τα πολύ ενθαρρυντικά στοιχεία είναι η ανεργία των νέων. Είμαστε ψηλά ακόμα, αλλά πλησιάζουμε το μέσο όρο της Ε.Ε. με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Αυτό είναι μία συγκλονιστική μεγάλη πρόοδος για τη χώρα».
Υπενθύμισε πως «όταν εξελέγη η κυβέρνηση Μητσοτάκη τον Ιούλιο του 2019, η Ελλάδα ήταν η χώρα με την υψηλότερη γενική ανεργία και την υψηλότερη ανεργία των νέων σε όλη την Ε.Ε.».

Για εκκρεμείς συντάξεις

Σε ό,τι αφορά τις εκκρεμείς συντάξεις, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι στόχος είναι μέχρι το καλοκαίρι να έχουν εκδοθεί όλες οι εκκρεμείς συντάξεις.
«Στόχος μέχρι το τέλος του χρόνου οι κύριες και εκκρεμείς συντάξεις να είναι γύρω στις 25.000, πολύ πιο κάτω από την ημέρα που παρέλαβα», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης