Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΟΣΕ: Χρηματοδότηση από το Ελληνικό Δημόσιο με διοικητική πράξη της ΕΕ

ΟΣΕ: Χρηματοδότηση από το Ελληνικό Δημόσιο με διοικητική πράξη της ΕΕ
Αύξηση της επιδότησης από τα 45 στα 75 εκατ. ευρώ
Αποσύρεται με διοικητική πράξη της ΕΕ η προσφυγή που είχε κατατεθεί τον Φεβρουάριο του 2023 κατά της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και διευκολύνεται η χρηματοδότηση του ΟΣΕ από το Ελληνικό Δημόσιο, ενώ ταυτόχρονα, επιταχύνεται η οικονομική ενίσχυση του σιδηροδρόμου και με αύξηση της επιδότησης από τα 45 στα 75 εκατ. ευρώ.
Ειδικότερα, το τοπίο για τη χρηματοδότηση του ΟΣΕ ξεκαθαρίζει, καθώς με την εν λόγω ευρωπαϊκή διοικητική πράξη αίρονται τα νομικά και γραφειοκρατικά κωλύματα της σύμβασης μεταξύ του ΟΣΕ Α.Ε. και του Ελληνικού Δημοσίου, την οποία είχαν υπογράψει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, και ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΣΕ ΑΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης.
Επιπλέον, προβλέπονται εξειδικευμένοι τεχνικοί δείκτες για την ποιοτική παρακολούθηση του έργου του διαχειριστή της σιδηροδρομικής υποδομής, το οποία αφορά την ορθή λειτουργία και συντήρηση του σιδηροδρόμου.
Τέλος, με την εν λόγω διοικητική πράξη της ΕΕ επιβεβαιώνεται η ορθή προσαρμογή της συμβατικής σχέσης Ελληνικού Δημοσίου – ΟΣΕ Α.Ε. στην ευρωπαϊκή νομοθεσία, με πλήρη συμμόρφωση στα θεσμικά μέτρα χρηματοδότησης που θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με το ενωσιακό ρυθμιστικό πλαίσιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης