Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κορκίδης(ΕΒΕΠ): Παρά την επενδυτική βαθμίδα, είναι απαραίτητη η προσήλωση στη δημοσιονομική ευθύνη

Κορκίδης(ΕΒΕΠ): Παρά την επενδυτική βαθμίδα, είναι απαραίτητη η προσήλωση στη δημοσιονομική ευθύνη
«H ανάκτηση του αξιόχρεου της οικονομίας αποτελούσε ορόσημο για την χώρα μας και μέσα στο βαρύ κλίμα που επικρατεί παγκοσμίως», τονίζει ο κ. Κορκίδης
«Εάν το δεύτερο εξάμηνο του 2023 δεν μας είχαν βρει τόσες συμφορές, το πρώτο θέμα συζητήσεων και αναλύσεων θα ήταν η συνεχής αναβάθμιση της επενδυτικής βαθμίδας που κατέκτησε η ελληνική οικονομία», σημειώνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ) Βασίλης Κορκίδης.
«H ανάκτηση του αξιόχρεου της οικονομίας αποτελούσε ορόσημο για την χώρα μας και μέσα στο βαρύ κλίμα που επικρατεί παγκοσμίως, η πρόσφατη αναβάθμιση και αυτή που θα ακολουθήσει μέχρι τέλος του έτους δεν παύει να αποτελεί σημαντική θετική εξέλιξη, που έκλεισε οριστικά μια δυσάρεστη παρένθεση 13 ετών και δοκιμασιών» υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ.
«Προϋπόθεση όμως για το οικονομικό επιτελείο παραμένει η προσήλωση στη δημοσιονομική ευθύνη και τη μεταρρυθμιστική επιτάχυνση.
Παρά λοιπόν την ευρωπαϊκή και παγκόσμια ανησυχία, τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας ακολουθούν μια σταθερή πορεία αναβάθμισης, που σημαίνει φθηνότερος δανεισμός για Δημόσιο, τράπεζες, επιχειρήσεις, νοικοκυριά, αλλά και μιας καλύτερης καθημερινότητας για όλους», σημειώνει ο κ. Κορκίδης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης