Τελευταία Νέα
Οικονομία

Με λογικές βολέματος ετοιμάζονται να… παραιτήσουν τον Δουφεξή από τον ΕΦΚΑ

Με λογικές βολέματος ετοιμάζονται να… παραιτήσουν τον Δουφεξή από τον ΕΦΚΑ
Φαίνεται πως κανένας δημόσιος λειτουργός δεν θα πρέπει να νιώθει ασφαλής όσο έργο κι αν παράγει
Στα καλά καθούμενα δημιουργήθηκε μια φημολογία, εντάθηκε και φαίνεται να έχει βάση πως αποχωρεί ο Παναγιώτης Δουφεξής από τη θέση του Διοικητή του ΕΦΚΑ η πιο σωστά του ζητήθηκε η παραίτηση.
Μάλιστα χθες (5/10) από συγκεκριμένες πηγές του Υπουργείου Εργασίας διοχετευόταν ότι ήδη έχει παραιτηθεί.
Κανείς δεν κατάλαβε το γιατί, μιας και ο συγκεκριμένος εξυπηρέτησε και ταυτίστηκε σε μεγάλο βαθμό με το αφήγημα της κυβέρνησης για την απονομή των εκκρεμών συντάξεων χρόνιο πρόβλημα που για πολύ μεγάλο διάστημα ταλάνιζε τους συνταξιούχους και απαξίωνε την ανάγκη του πολίτη για αξιοπρεπή διαβίωση.
Η βελτίωση δε στο συγκεκριμένο τομέα είναι εμφανής ενώ τρέχει και η διαδικασία απόλυτης αυτοματοποίησης των συντάξεων αλλά και η ηλεκτρονικοποίηση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ μειώνοντας την ταλαιπωρία των συναλλασσόμενων.

Βόλεμα ημετέρων

Η διαφαινόμενη αλλαγή διοίκησης στον ΕΦΚΑ αποτελεί ένα ιδιότυπο rotation σε μια θητεία η οποία δεν έληξε αλλά διεκόπη και η οποία εγκρίθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων στις αρχές του 2022.
Δηλαδή έχουμε βίαιη διακοπή πριν το μέσον της θητείας του κ. Δουφεξή.
Χωρίς αλλαγή στο μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας αλλά και χωρίς να προκύψει θέμα που να δικαιολογεί την παραπάνω ενέργεια.
Τέτοιες επιλογές που μάλλον πάνε κόντρα στην κοινή λογική και αναπτύσσουν λογικές άλλης εποχής- βόλεμα ημετέρων- ίσως να μην έπρεπε να είχαν θέση σε μια σύγχρονη Δημοκρατία όπως αυτήν που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση.
Σε κάθε περίπτωση φαίνεται πως κανένας δημόσιος λειτουργός δεν θα πρέπει να νιώθει ασφαλής όσο έργο κι αν παράγει, κάτι που αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει τον κρατικό μηχανισμό σε νευραλγικές θέσεις να γίνει αντιπαραγωγικός.
Μπορεί στο τέλος της πολιτικής διαδρομής αυτό να είναι και το ζητούμενο.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης