Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στουρνάρας (TτΕ): Εκτιμώ ότι έχουμε φτάσει στην κορύφωση των επιτοκίων

Στουρνάρας (TτΕ): Εκτιμώ ότι έχουμε φτάσει στην κορύφωση των επιτοκίων
«Πιστεύω ότι έχουμε φτάσει στην κορύφωση των επιτοκίων. Αυτή είναι η εκτίμησή μου» είπε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας
Την εκτίμηση πως έχουμε φτάσει στην κορύφωση των επιτοκίων πως έφτασε η κορύφωση των επιτοκίων της ΕΚΤ, με τη μείωση του κόστους δανεισμού να αποτελεί την επόμενη πιθανότερη κίνηση, διετύπωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.
«Όπως έχουν τα πράγματα, εκτιμώ ότι το επόμενο βήμα μας θα είναι μια μείωση των επιτοκίων», ανέφερε ο Έλληνας κεντρικός τραπεζίτης και μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Boersen-Zeitung.
«Πιστεύω ότι έχουμε φτάσει στην κορύφωση των επιτοκίων. Αυτή είναι η εκτίμησή μου» πρόσθεσε.
Ο διοικητής της ΤτΕ τόνισε ότι είναι πρόωρο να συζητείται η χαλάρωση της πολιτικής, καθώς τα επιτόκια θα πρέπει να παραμείνουν στο σημερινό τους υψηλό επίπεδο για διάστημα αρκετών μηνών. Σύμφωνα με το Bloomberg ο Στουρνάρας πρόσθεσε ότι «Για μένα, ο μεγαλύτερος κίνδυνος αυτή τη στιγμή είναι να κάνουμε περισσότερα απ’ όσα χρειάζονται».
«Δεν πρέπει και δεν χρειάζεται να σκοτώσουμε εντελώς την οικονομία. Ο πληθωρισμός θα μειωθεί σημαντικά τους επόμενους μήνες» ανέφερε ο κ. Στουρνάρας.
Σημειώνεται ότι η ΕΚΤ την περασμένη εβδομάδα αύξησε το επιτόκιο καταθέσεων στο 4%, υποστηρίζοντας ότι αυτό το επίπεδο θα συμβάλει «ουσιαστικά» στην επιστροφή του πληθωρισμού στον στόχο του 2%.
Ωστόσο όπως αναφέρει το Bloomberg τις ημέρες που ακολούθησαν, αρκετοί – συμπεριλαμβανομένου του αντιπροέδρου Louis de Guidos – εξέφρασαν την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστούν πρόσθετες αυστηροποιήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης