Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΟΔΔΗΧ: Επανέκδοση 10ετούς ομολόγου με σταθερό επιτόκιο 4,25% - Θα αντληθούν μόλις 200 εκατ.

ΟΔΔΗΧ: Επανέκδοση 10ετούς ομολόγου με σταθερό επιτόκιο 4,25% - Θα αντληθούν μόλις 200 εκατ.
Σκοπός της επανέκδοσης είναι η ικανοποίηση της επενδυτικής ζήτησης και ταυτόχρονα η διευκόλυνση της λειτουργίας της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων
Στις αγορές βγήκε σήμερα το Ελληνικό Δημόσιο μετά την αναβάθμιση της πιστοληπτικής του ικανότητας από τον οίκο αξιολόγησης Moody's.
Συγκεκριμένα το Υπουργείο Οικονομικών ολοκλήρωσε τη δημοπρασία για την επανέκδοση Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, σταθερού επιτοκίου 4,25%, λήξης 15 Ιουνίου 2033, σε άυλη μορφή.
Σκοπός της επανέκδοσης είναι η ικανοποίηση της επενδυτικής ζήτησης και ταυτόχρονα η διευκόλυνση της λειτουργίας της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων.
Το ποσό που θα δημοπρατηθεί θα είναι έως 200 εκατομμύρια ευρώ και η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023 (Τ+5).
Στη δημοπρασία θα συμμετείχαν μόνον Βασικοί Διαπραγματευτές (Β.Δ.) με υποβολή, μέσω της ΗΔΑΤ, αποκλειστικά μέχρι 5 ανταγωνιστικών προσφορών έκαστος, που υποβλήθηκαν έως τη 12:00 μεσημβρινή (μ.μ.), τοπική ώρα, της 20ης Σεπτεμβρίου 2023 και οι οποίες ικανοποιούνται μέχρι του ύψους του δημοπρατούμενου ποσού, στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut off τιμή).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης