Τελευταία Νέα
Οικονομία

Χωρίς αναδρομική ισχύ το «ξεπάγωμα» των τριετιών - Γεωργιάδης: Επιταχύνεται η μισθολογική εξέλιξη των εργαζομένων

Χωρίς αναδρομική ισχύ το «ξεπάγωμα» των τριετιών - Γεωργιάδης: Επιταχύνεται η μισθολογική εξέλιξη των εργαζομένων
Ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε ότι η επαναφορά των τριετιών δεν θα έχει αναδρομικότητα από τα χρόνια που μεσολάβησαν από το 2012 έως σήμερα
Σχετικά Άρθρα
Χωρίς αναδρομική ισχύ θα γίνει, από 1ης Ιανουαρίου 2024, το ξεπάγωμα των τριετιών, που -σύμφωνα με την κυβέρνηση- αποτελεί κι ένα σημάδι… για επιστροφή στην κανονικότητα.
Ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε πως εντός της εβδομάδας, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η σχετική τροπολογία και επεσήμανε πως αυτή η απόφαση φέρνει μπροστά κατά περίπου 1 με 1,5 χρόνο μία διαδικασία που, σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία, θα «ξεκλείδωνε», όταν η ανεργία έφτανε στο 10% για τέσσερα συνεχόμενα τρίμηνα. Πάντως, όπως και ο ίδιος ο υπουργός διευκρίνισε ότι η επαναφορά των τριετιών δεν θα έχει αναδρομικότητα από τα χρόνια που μεσολάβησαν από το 2012 έως σήμερα.

Επιτάχυνση της… μισθολογικής εξέλιξης

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, η ρύθμιση για τις τριετίες είναι ισορροπημένη, προστατεύει τα δικαιώματα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και επιταχύνει τη μισθολογική εξέλιξή τους, αλλά, ταυτόχρονα, λαμβάνει υπόψη την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και τη βιωσιμότητα των ιδιωτικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, «η διεθνής ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, αλλά και οι καλοί μισθοί, αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες, για να έχουμε μία ισορροπημένη ευρωπαϊκή αγορά εργασίας. Προχωράμε μπροστά με σταθερά βήματα υπέρ των πολλών. Επίσης, η ανεργία βαίνει μειούμενη με ταχείς ρυθμούς, η οικονομία πηγαίνει πολύ καλά και η πίεση για εξεύρεση νέων εργαζομένων από τους κλάδους της οικονομίας είναι διαρκώς εντεινόμενη. Επομένως, είμαστε εξαιρετικά αισιόδοξοι ότι η καλή πορεία της πτώσης της ανεργίας θα συνεχίσει και τους επόμενους μήνες».
Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι, με τη ρύθμιση για τις τριετίες, η κυβέρνηση στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα ότι έχει την πραγματική πολιτική βούληση να κάνει πράξη την προεκλογική της δέσμευση για αύξηση του μέσου μισθού στην Ελλάδα στα 1.500 ευρώ. «Με όλες αυτές τις πολιτικές, πιστεύω ότι κάνουμε ένα μεγάλο πρώτο βήμα στην επιστροφή της Ελλάδας στην κανονικότητα» σχολίασε ο υπουργός Εργασίας.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης