Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αυγενάκης για αισχροκέρδεια: Ανθέλληνες και μαυραγορίτες της κατοχής… όσοι αυξάνουν τις τιμές χωρίς λόγο

Αυγενάκης για αισχροκέρδεια: Ανθέλληνες και μαυραγορίτες της κατοχής… όσοι αυξάνουν τις τιμές χωρίς λόγο
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης εξήγησε ότι «τα οπωροκηπευτικά που καταναλώνει η Αθήνα δεν παράγονται στον θεσσαλικό κάμπο»
Σχετικά Άρθρα
Δεν είναι δυνατόν την ώρα που η κυβέρνηση παλεύει για την αναγέννηση της Θεσσαλίας και όλου του πρωτογενούς τομέα στην περιοχή, κάποιοι να παίζουν κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος των πολιτών και των καταναλωτών, ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνεντεύξεις του σε ΜΜΕ, στη Θεσσαλονίκη.
«Η συμπεριφορά αυτών των ανθρώπων είναι αντεθνική και καμία διαφορά δεν έχει από τους μαυραγορίτες της κατοχής», ανέφερε ο ΥπΑΑΤ
«Κάποιοι δεν λειτουργούν σωστά. Και γι΄ αυτούς τους κάποιους, έχει ήδη ενεργοποιηθεί το υπουργείο Ανάπτυξης και οι υπηρεσίες του, ώστε να αντιμετωπιστούν καταλλήλως.
Δεν νοείται την ώρα που δίνει τη μάχη ο κάθε πολίτης που έχει υποστεί ζημιές, ο κάθε πολίτης που βλέπει το βιός του μέσα στα νερά, κάποιοι άλλοι να κάνουν παιχνίδια.
Δεν νοείται την ώρα που κάποιοι δίνουν μάχη, είτε είναι το κράτος, είτε υπηρεσίες, είτε οικογένειες και πολίτες, κάποιοι άλλοι να κάνουν παιχνίδια πάνω στην πλάτη τους.
Καμία ανοχή σε αυτούς που παίζουν παιχνίδια στην πλάτη ταλαιπωρημένων συμπολιτών μας», είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Τα οπωροκηπευτικά δεν παράγονται στον θεσσαλικό κάμπο

Ο υπουργός εξήγησε ότι «τα οπωροκηπευτικά που καταναλώνει η Αθήνα δεν παράγονται στον θεσσαλικό κάμπο».
Τόνισε ότι «τα πρώτα προϊόντα που έχουν πληγεί στην περιοχή, είναι το βαμβάκι και το καλαμπόκι. Τα δε οπωροκηπευτικά που καλλιεργούνται, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΛΓΑ, στη Θεσσαλία είναι μόλις 28.000 στρέμματα, δηλαδή το 7,5% των στρεμμάτων της χώρα μας. Από αυτά τα 28.000 στρέμματα, μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό στη Θεσσαλία, έχει δηλωθεί ότι έχουν πλημμυρίσει ή καταστραφεί από την κακοκαιρία», είπε.

Αδιανόητη η… απογείωση τιμών


«Δεν νοείται αυτή τη στιγμή απογείωση των τιμών επειδή έγινε πλημμύρα στη Θεσσαλία για ένα προϊόν που δεν παράγεται στη Θεσσαλία», ανέφερε χαρακτηριστικά φέρνοντας ως παράδειγμα και τις περιπτώσεις που καταγράφηκαν στον Βόλο, όπου τις πρώτες ώρες μετά την πλημμύρα απογειώθηκαν οι τιμές του νερού, σε επίπεδα πεντάστερου ξενοδοχείου.
Είναι απαράδεκτο επιτήδειοι να προσπαθούν να βγάλουν κέρδος μπροστά σε μία κρίση που απασχολεί έναν κόσμο ταλαιπωρημένο και μία από τις μεγαλύτερες περιφέρειες της χώρας», ανέφερε.
Εκτίμηση του Λευτέρη Αυγενάκη είναι ότι η Θεσσαλία θα τα καταφέρει «γιατί έχουμε έναν ισχυρό σύμμαχο που λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης». Και πρόσθεσε:
«Ο κόσμος στη Θεσσαλία δεν είναι αχάριστος. Δεν αποπροσανατολίζεται από κραυγές. Καταλαβαίνει ότι αυτή η δυσκολία είναι έξω από κάθε πρόβλεψη.
Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί. Θα παλέψουμε όσο χρειαστεί για να ξαναβρεί η ζωή στη Θεσσαλία την κανονικότητα», επισημαίνοντας ότι αυτή είναι η εντολή του πρωθυπουργού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης