Τελευταία Νέα
Οικονομία

Υπ. Ανάπτυξης - Θεσσαλία: Έλεγχοι για αποτροπή αισχροκέρδειας – Έκπτωση τουλάχιστον 20% από σούπερ μάρκετ και αλυσίδες καταστημάτων

Υπ. Ανάπτυξης - Θεσσαλία: Έλεγχοι για αποτροπή αισχροκέρδειας – Έκπτωση τουλάχιστον 20% από σούπερ μάρκετ και αλυσίδες καταστημάτων
Οι εκπτώσεις ανέρχονται σε τουλάχιστον 20% τόσο σε τρόφιμα και απαραίτητα για κάθε νοικοκυριό αγαθά, όσο και έπιπλα και ηλεκτρικά είδη
Σχετικά Άρθρα
Σε ενέργειες για τη στήριξη των καταναλωτών στη Θεσσαλία και την αποτροπή φαινομένων αισχροκέρδειας προέβη το υπουργείο Ανάπτυξης.
Συγκεκριμένα, κλιμάκια ελεγκτών της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) βρίσκονται ήδη στη Θεσσαλία για να ελέγξουν την τήρηση της νομοθεσίας σχετικά με την ανώτατη τιμή πώλησης στο εμφιαλωμένο νερό και το πλαφόν στο περιθώριο μεικτού κέρδους, ενώ έλεγχοι διενεργούνται και στις τιμές πώλησης των προϊόντων στις λαϊκές αγορές.
Μάλιστα, η ΔΙΜΕΑ απέστειλε επιστολή στις Διευθύνσεις Ανάπτυξης (τομέας Εμπορίου) των 4 Περιφερειακών Ενοτήτων της Θεσσαλίας ώστε να διενεργούν σε καθημερινή βάση ελέγχους στις λαϊκές αγορές, καθώς και σε όλα τα σημεία πώλησης εμφιαλωμένου νερού.
ελεγχοι_υπαν.JPG
Επιπλέον, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ανάπτυξης, έχει ζητήσει από τις υπεραγορές τροφίμων (σούπερ μάρκετ) και αλυσίδες ηλεκτρικών ειδών και επίπλων να προχωρήσουν σε εκπτώσεις προς τους καταναλωτές στη Θεσσαλία.
Οι εκπτώσεις ανέρχονται σε τουλάχιστον 20% τόσο σε τρόφιμα και απαραίτητα για κάθε νοικοκυριό αγαθά, όσο και έπιπλα και ηλεκτρικά είδη.
Η ανακοίνωση του ύψους των εκπτώσεων γίνεται από την κάθε εταιρεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης