Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τριαντόπουλος (υφ. Προστασίας Πολίτη): 2.258 οι οριστικές και 1.920 οι προσωρινές αιτήσεις στο arogi.gov.gr

Τριαντόπουλος (υφ. Προστασίας Πολίτη): 2.258 οι οριστικές και 1.920 οι προσωρινές αιτήσεις στο arogi.gov.gr
Σε ό,τι αφορά τις καταγραφές των ζημιών σε πληττόμενες επιχειρήσεις στην περιοχή της Θεσσαλίας, ανέφερε πως έχουν πραγματοποιηθεί 600 αυτοψίες
"Μέχρι σήμερα το μεσημέρι έχουν γίνει 2.258 οριστικές αιτήσεις και 1.920 προσωρινές αιτήσεις από τις τρεις περιοχές για τις οποίες έχει ανοίξει η πλατφόρμα της πρώτης αρωγής arogi.gov.gr, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας", ενημέρωσε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές και την Κρατική Αρωγή, Χρήστος Τριαντόπουλος.
Κατά την ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα, ο κ. Τριαντόπουλος υπενθύμισε πως αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για τον νομό Λάρισας, ενώ, επίσης, θα ενταχθούν οι περιοχές της Φθιώτιδας και μέχρι την Παρασκευή και οι υπόλοιπες περιοχές που επλήγησαν.
Αναφερθείς στις αυτοψίες και καταγραφές σε σπίτια και κτίρια, είπε πως μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 4.200.
Σε ό,τι αφορά τις καταγραφές των ζημιών σε πληττόμενες επιχειρήσεις στην περιοχή της Θεσσαλίας, ανέφερε πως έχουν πραγματοποιηθεί 600 αυτοψίες.

Η κατάσταση επιδημιολογικής επιτήρησης δεν εμπνέει ανησυχία

Μέχρι σήμερα έχουν διαγνωστεί 46 περιστατικά γαστρεντερίτιδας και 24 περιστατικά λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού, ενημέρωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη.
Όπως σημείωσε κατά την ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα, στη συντριπτική τους πλειονότητα οι κάτοικοι έλαβαν οδηγίες και δεν χρειάστηκαν να νοσηλευτούν. Εξ αυτών, 6 νοσηλεύονται με γαστρεντερίτιδα, προσέθεσε.
Σημείωσε πως βρέθηκε σαλμονέλα σε βρέφος λίγων ημερών, το οποίο νοσηλεύεται και είναι σε πολύ καλή κατάσταση και δεν εμπνέει ανησυχία η κλινική του εικόνα.
Συμπερασματικά, η Ειρήνη Αγαπηδάκη επισήμανε ότι η κατάσταση σε επίπεδο επιδημιολογικής επιτήρησης δεν εμπνέει ανησυχία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει και λόγος εφησυχασμού.
Συνέστησε στους πολίτες που εμφανίζουν εμπύρετη γαστρεντερίτιδα ή απλό πυρετό, είτε δερματικά εξανθήματα, να επισκέπτονται τις κατά τόπους υπηρεσίες υγείας.
Σε ό,τι αφορά το νερό, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας είπε πως στη Λάρισα είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης