Τελευταία Νέα
Οικονομία

Gentiloni για βοήθεια προς την Ελλάδα: Είμαι βέβαιος ότι η Κομισιόν θα προσφέρει στήριξη, αλλά θα είναι περιορισμένη το 2023

Gentiloni για βοήθεια προς την Ελλάδα: Είμαι βέβαιος ότι η Κομισιόν θα προσφέρει στήριξη, αλλά θα είναι περιορισμένη το 2023
O Gentiloni ανέφερε ότι κάποια κεφάλαια θα είναι διαθέσιμα από φέτος, αλλά με περιορισμένο τρόπο
Σχετικά Άρθρα
Μέσω του έκτακτου ταμείου υποστήριξης της ΕΕ για τις φυσικές καταστροφές, θα έρθει η βοήθεια της Κομισιόν προς την Ελλάδα για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις φωτιές του καλοκαιριού και την κακοκαίρια Daniel.
Ειδικότερα, ερωτηθείς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες, με ποιο τρόπο και πόσο σύντομα θα μπορούσε να λάβει μορφή η βοήθεια της ΕΕ στην Ελλάδα, ενόψει της αυριανής συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με την πρόεδρο της Επιτροπής, ο Paolo Gentiloni, απάντησε ότι υπάρχει το έκτακτο ταμείο της ΕΕ για υποστήριξη των χωρών που επλήγησαν από φυσικές κατστροφές (Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης). Όπως εξήγησε, τα κράτη-μέλη που επλήγησαν από φυσική καταστροφή, εντός τριών μηνών καλούνται να αναφέρουν το ύψος της εκτιμώμενης οικονομικής ζημιάς. «Είμαι βέβαιος ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προσπαθήσει να στηρίξει μέσω αυτού του έκτακτου ταμείου υποστήριξης, αλλά όχι μόνο μέσω αυτού, τις προσπάθειες της Ελλάδας να αντιμετωπίσει αυτή τη νέα κρίση», είπε ο επίτροπος Οικονομίας. Όπως σημείωσε, η Ελλάδα αντιμετώπισε αυτό το καλοκαίρι φωτιές και πλημμύρες - «φαινόμενα τα οποία δυστυχώς μαρτυρούν την ακραία καιρική κρίση που αντιμετωπίζουμε».
Σχετικά με το πόσο σύντομα θα φτάσει η χρηματοοικονομική βοήθεια της ΕΕ, ο Gentiloni ανέφερε ότι κάποια κεφάλαια θα είναι διαθέσιμα ήδη από φέτος, αλλά με περιορισμένο τρόπο, αλλά το επόμενο έτος η βοήθεια θα είναι πολύ πιο ουσιαστική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης