Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πατέλης σε Bloomberg: Καμιά παρέκκλιση των δημοσιονομικών στόχων από τις φυσικές καταστροφές

Πατέλης σε Bloomberg: Καμιά παρέκκλιση των δημοσιονομικών στόχων από τις φυσικές καταστροφές
Αναφορικά με τις καταστροφές, ο κ. Πατέλης εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι η Ευρώπη θα προσφέρει χείρα βοηθείας στην Ελλάδα προκειμένου να αντιμετωπίσει τις καταστροφικές συνέπειες της κακοκαιρίας «Daniel»
Σχετικά Άρθρα
Τη δέσμευση ότι η Ελλάδα θα παραμείνει προσηλωμένη στη διατήρηση των δημοσιονομικών της στόχων μετά τις φυσικές καταστροφές, ούτως ώστε να μην εκτροχιασθεί ο προϋπολογισμός, εξέφρασε σε συνέντευξή του στη τηλεόραση του Bloomberg ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλέξης Πατέλης.
«Οι φυσικές καταστροφές δεν θα επηρεάσουν τη δημοσιονομική μας πειθαρχία. Η ψηφιακή μεταρρύθμιση βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως και η εφαρμογή της πράσινης ατζέντας. Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει τις επόμενες μέρες στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για περισσότερες προσπάθειες για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και τη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης», σημείωσε ο κ. Πατέλης. Όπως υπογράμμισε, στη δεκαετία που διανύουμε, ο στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει σύγκλιση της Ελλάδας με την Ευρώπη, μετά από μια δεκαετία (την προηγούμενη) κατά την οποία η χώρα προσπαθούσε να παραμείνει στο ευρώ.

Χείρα βοηθείας από Ευρώπη

Αναφορικά με τις καταστροφές, εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι η Ευρώπη θα προσφέρει χείρα βοηθείας στην Ελλάδα προκειμένου να αντιμετωπίσει τις καταστροφικές συνέπειες της κακοκαιρίας «Daniel».
Ο Αλέξης Πατέλης ανέφερε ότι έχει καταρτιστεί ένα εθνικό σχέδιο για τους πληγέντες και ήδη έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τις αποζημιώσεις. Παράλληλα όπως είπε, ο Έλληνας πρωθυπουργός προτίθεται να ανοίξει μια συζήτηση προκειμένου να υπάρχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο προσαρμογής στην κλιματική κρίση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Κλείνοντας, επισήμανε ότι ο τουρισμός συνεχίζει να καταγράφει ρεκόρ τη φετινή χρονιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης