Τελευταία Νέα
Οικονομία

Η κοροϊδία της κυβέρνησης με την κερδοσκοπία στα εμφιαλωμένα νερά στα 6 ευρώ - Το ΦΕΚ Σκρέκα πρόσθεσε...ξύστρες και μολύβια

Η κοροϊδία της κυβέρνησης με την κερδοσκοπία στα εμφιαλωμένα νερά στα 6 ευρώ - Το ΦΕΚ Σκρέκα πρόσθεσε...ξύστρες και μολύβια
Θείο δώρο η Θεομηνία για τους κερδοσκόπους
Σχετικά Άρθρα
«Βόμβα» μεγατόνων κυβερνητικής κοροϊδίας στους πληγέντες κατοίκους των Τρικάλων, της Καρδίτσας, του Παλαμά, της Λάρισας και του Βόλου έριξε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, ο οποίος με μία απόφαση copy paste που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου με αριθμό φύλου 5383, σε ρόλο «Κυανόκρανου» κατά της κερδοσκοπίας,  που εντοπίστηκε αρχικά στο Βόλο όταν έμποροι πουλούσαν την εξάδα  νερού προς 5 και 6 ευρώ από 2,5 ευρώ που ήταν η κανονική τους τιμή πώλησης.
Ο βουλευτής Τρικάλων και υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας αντί να προστατεύσει τους πολίτες που επλήγησαν από τις πλημμύρες από τα κερδοσκοπικά φαινόμενα, επέλεξε με ένα ΦΕΚ copy paste από το παρελθόν χωρίς να προσδιορίσει τα βασικά προϊόντα που είναι αναγκαία για την επιβίωση των πλημμυροπαθών.
Η εξάδα νερού δεν αναφέρεται ως το προϊόν που μπαίνει σε καθεστώς επιτήρησης από τις υπηρεσίες ελέγχου του υπουργείου Ανάπτυξης όπως και άλλα προϊόντα που έχουν ανάγκη  οι πλημμυροπαθείς.  

Η Θεομηνία  των κερδοσκόπων


Σε μία βεβιασμένη κίνηση το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή «την επέκταση του πεδίου εφαρμογής του θεσμικού πλαισίου για την περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας σε όλα τα προϊόντα που είναι απαραίτητα για τη διατροφή και την αξιοπρεπή διαβίωση των καταναλωτών σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης που προκαλείται από θεομηνία, προβλέπει απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης, κ. Κώστα Σκρέκα.

Με ΦΕΚ copy paste

Η απόφαση copy paste που δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Κυβέρνησης επαναφέρει παλαιότερη απόφαση για την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας από τη άνοδο των τιμών. Η προστασία των πλημμυροπαθών από τη θεομηνία όπως προανήγγελλε ο υπουργός είναι κενό γράμμα διότι απουσιάζουν τα προϊόντα που χρειάζονται οι πολίτες της Καρδίτσας του Παλαμά των Τρικάλων και  του Βόλου.
Να αναφέρουμε ενδεικτικά ότι στο ΦΕΚ  δεν περιλαμβάνονται, η εξάδα νερού, οι γαλότσες οι ζωοτροφές για τις περιπτώσεις που ένας κτηνοτρόφος χρειαστεί για να ταΐσει τα ζώα  του διασώθηκαν από την φονική πλημμύρα.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης είναι προφανές ότι θα επανέλθει έστω καθυστερημένα διότι οι πολίτες πρέπει να στήσουν τα νοικοκυριά από την αρχή αγοράζοντας ηλεκτρικές οικοσκευές με τους εμπόρους να έχουν ανεβάσει τις τιμές διότι η ζήτηση θα εκτιναχθεί στα ύψη.    
Το ΒΝ σε επικοινωνία που είχε με ελεγκτές του υπουργείου Ανάπτυξης θέτοντας το  ερώτημα αν είναι σε θέση να επιβάλλουν πρόστιμα σε έναν έμπορο που πουλάει έξι ευρώ  την εξάδα νερό μας είπε ότι είναι αδύνατο διότι δεν αναγράφεται στο ΦΕΚ και όλα είναι στην κρίση του ελεγκτή, η οποία όμως στη συνέχεια μπορεί να ακυρωθεί από το αρμόδιο  Διοικητικό Δικαστήριο.
Να σημειωθεί ότι η αρχική απόφαση κατά της αισχροκέρδειας και ο έλεγχος  του περιθωρίου κέρδους στο ΦΕΚ αναγράφονται τα προϊόντα που είναι από τον αυστηρό  έλεγχο των υπηρεσιών.
 Όμως στη λίστα Σκρέκα υπάρχουν οι ξύστρες , τα μολύβια τα τετράδια όπως και άλλα σχολικά είδη αλλά δεν υπάρχει πουθενά προϊόντα όπως είναι η εξάδα νερού. Τα ψυγεία , οι ηλεκτρικές κουζίνες , τα κρεβάτια, στρώματα, κουβέρτες και όλα τα λευκά είδη είναι σε καθεστώς επιτήρησης για το περιθώριο κέρδους ;

Ακολουθεί  το  ΦΕΚ
ΦΕΚ_ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ_ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.pdf

Νίκος Θεοδωρόπουλος 
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης