Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΑΑΔΕ - Κέρκυρα: Φοροδιαφυγή, νοθευμένα ποτά και προσωρινά λουκέτα σε 28 μπαρ

ΑΑΔΕ - Κέρκυρα: Φοροδιαφυγή, νοθευμένα ποτά και προσωρινά λουκέτα σε 28 μπαρ
Οι ελεγκτές διαπίστωσαν περιπτώσεις μπαρ που μαζεύουν ό,τι έχει μείνει στα ποτήρια των θαμώνων, τα ρίχνουν σε ένα μπιτόνι και τα σερβίρουν εκ νέου τους τουρίστες ως σφηνάκια
Απτά αποτελέσματα έφεραν οι έλεγχοι εφοριακών και τελωνειακών ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με τη συνδρομή ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας, στην Κέρκυρα.
Οι ελεγκτικές ομάδες έκαναν απόβαση στο νοτιότερο σημείο του νησιού, στον Κάβο, που είναι γνωστός για τα ξέφρενα πάρτι, υπό την επήρεια αλκοόλ, Άγγλων και άλλων τουριστών.
Στο πλαίσιο της οργανωμένης επιχείρησης για τον εντοπισμό επιχειρήσεων που φοροδιαφεύγουν ή/και πωλούν νοθευμένα και λαθραία ποτά, που διεξήχθη από την Τετάρτη έως και την Παρασκευή, τα κλιμάκια πραγματοποίησαν ταυτόχρονη έφοδο σε πολλά μπαρ και εστιατόρια της περιοχής.
Σημειώνεται ότι η επιχείρηση συντονίστηκε από την Αίθουσα Επιχειρήσεων της ΑΑΔΕ, ενώ είχε προηγηθεί επικοινωνία του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γ. Πιτσιλή, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γ. Οικονόμου, και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.
Κατά την έφοδο, οι εφοριακοί ζήτησαν να δουν αν κόβονται και διαβιβάζονται αποδείξεις, ενώ οι τελωνειακοί αν τα ποτά που σερβίρονται είναι καθαρά και όχι νοθευμένα ή λαθραία. Μάλιστα, σε όλη τη διάρκεια της επιχείρησης, οι επιτελείς της ΑΑΔΕ ήταν σε απευθείας επικοινωνία με τους ελεγκτές μέσα από την Αίθουσα Επιχειρήσεων και παρακολουθούσαν την εξέλιξη των ελέγχων, λαμβάνοντας σε πραγματικό χρόνο βίντεο και φωτογραφίες από τα ευρήματα.

Τα ευρήματα των ελέγχων

Από τους ελέγχους, διαπιστώθηκαν τα ακόλουθα:
-τουλάχιστον 40.578 αποδείξεις, συνολικής αξίας 267.418 ευρώ, δεν εξέδωσαν 26 επιχειρήσεις εστίασης
- 2 επιχειρήσεις εστίασης δεν διαβίβασαν 1.204 αποδείξεις, συνολικής αξίας 8.252 ευρώ
-7 επιχειρήσεις εστίασης σέρβιραν ποτά που δεν είχαν ενδείξεις lot number, που σημαίνει πως είναι λαθραία ή/και «μπόμπες». Έγιναν και 8 δειγματοληψίες, το περιεχόμενο των οποίων έχει ήδη σταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους.
Οι ελεγκτές διαπίστωσαν περιπτώσεις μπαρ που μαζεύουν ό,τι έχει μείνει στα ποτήρια των θαμώνων, τα ρίχνουν σε ένα μπιτόνι και τα σερβίρουν εκ νέου τους τουρίστες ως σφηνάκια.
Σε αυτές τις επιχειρήσεις μπήκε λουκέτο για 48 ώρες και επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης