Τελευταία Νέα
Οικονομία

FAZ: Η γεωγραφική θέση της Ελλάδας και το λιμάνι του Πειραιά, μαγνήτης για τους Ινδούς επενδυτές

FAZ: Η γεωγραφική θέση της Ελλάδας και το λιμάνι του Πειραιά, μαγνήτης για τους Ινδούς επενδυτές
Οι πολλαπλές αναφορές του Modi στη γεωγραφία και την εφοδιαστική αλυσίδα έχουν όνομα: Πειραιάς», ένα λιμάνι όμως υπό κινεζική διοίκηση όπως τονίζει η γερμανική εφημερίδα
Σε αναφορά της στην επίσκεψη του Ινδού Πρωθυπουργού Naredra Modi στην Αθήνα αναφέρεται η Frankfurter Allgemeine Zeitung, τονίζοντας ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο που ταξίδεψε κατευθείαν από το Γιοχάνεσμπουργκ και τη σύνοδο των BRICS.
To ενδιαφέρον του Ινδού Πρωθυπουργού είναι μεγάλο για μια οικονομική συνεργασία δεδομένης και της κινεζικής παρουσίας της χώρα.
«Οι πολλαπλές αναφορές του Modi στη γεωγραφία και την εφοδιαστική αλυσίδα έχουν όνομα: Πειραιάς», ένα λιμάνι όμως υπό κινεζική διοίκηση.
Η εφημερίδα γράφει πως η επίσκεψη αυτή δεν είναι παρά το αποτέλεσμα πολλών προσπαθειών εδώ και χρόνια που είχαν ξεκινήσει με τον πρώην υπ. Εξωτερικών Νίκο Δένδια.
Το δημοσίευμα αναφέρεται στις προθέσεις για οικονομική αλλά και αμυντική συνεργασία των δυο χωρών και εξηγεί τι είναι αυτό που κάνει ιδιαίτερα ελκυστική την Ελλάδα: «Ο άξονας των οικονομικών σχέσεων είναι και παραμένει η γεωγραφική θέση της Ελλάδας.
Είναι για τους Ινδούς το ίδιο ενδιαφέρουσα όπως και για τους Κινέζους.
Ειδικότερα, το ενδιαφέρον που παρουσιάζουν τα ελληνικά λιμάνια όπως ο Πειραιάς, αυξάνεται καθώς η σιδηροδρομική υποδομή θα επεκταθεί και άλλο για ταχείες μεταφορές στη Νοτιανατολική Ευρώπη. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου στη Σερβία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης