Τελευταία Νέα
Οικονομία

Έρχεται το «Καλάθι των Σχολικών Ειδών» - Τι θα περιλαμβάνει, πότε θα ισχύσει

Έρχεται το «Καλάθι των Σχολικών Ειδών» - Τι θα περιλαμβάνει, πότε θα ισχύσει
Τα 9 σχολικά είδη που θα αποτελέσουν τη βάση για το νέο "καλάθι"
Σχετικά Άρθρα
Μέσα στον Αύγουστο και πιθανότατα προς τα τέλη του μήνα, θα τεθεί σε ισχύ το «Καλάθι των Σχολικών Ειδών», με Υπουργική Απόφαση, στην οποία θα περιλαμβάνονται και βελτιωτικές αλλαγές στο «Καλάθι του Νοικοκυριού».
Μάλιστα, στο νέο αυτό «καλάθι» θα μετέχουν τόσο οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ, όσο και μεγάλες αλυσίδες που διακινούν σημαντικό όγκο από τα σχολικά είδη, όπως και άλλα καταστήματα που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα. Πρόκειται να τεθεί σε ισχύ τον τρέχοντα μήνα και σύμφωνα με πληροφορίες, προς το τέλος Αυγούστου και να διαρκέσει έως τις αρχές του Οκτωβρίου.
Παράλληλα, με τον χρόνο για τη νέα σχολική χρονιά να μετρά αντίστροφα, αφού το πρώτο κουδούνι αναμένεται τα χτυπήσει στις 11 Σεπτεμβρίου, αλλά και την ακρίβεια να πλήττει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, με απόφαση που υπεγράφη από τον υπουργό Ανάπτυξης, Κ. Σκρέκα, επιβάλλεται πλαφόν στο μικτό περιθώριο κέρδους 9 βασικών σχολικών ειδών, με στόχο οι τιμές να είναι προσιτές και χαμηλότερες από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Μάλιστα, αυτά τα 9 είδη θα αποτελέσουν και τη βάση για το «Καλάθι των Σχολικών Ειδών». Πρόκειται για συνολικά 9 κατηγορίες προϊόντων που εντάσσονται στην περίμετρο ισχύος του άρθρου 54 Νόμου 5045/2023 και είναι αναλυτικά οι εξής: σχολικές τσάντες, κασετίνες, τετράδια, μολύβια ξύλινα ή μηχανικά, χρωματιστοί μαρκαδόροι, στυλό, γόμες, ξύστρες, διαβήτες/Χάρακες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης