Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταϊκούρας: Διασφαλίζουμε τις δωρεάν ή μειωμένου κόστους μετακινήσεις των φοιτητών με 30 αστικά και 62 υπεραστικά ΚΤΕΛ

Σταϊκούρας: Διασφαλίζουμε τις δωρεάν ή μειωμένου κόστους μετακινήσεις των φοιτητών με 30 αστικά και 62 υπεραστικά ΚΤΕΛ
Η απόφαση προβλέπει κονδύλι ύψους 4,81 εκατ. ευρώ και αφορά 30 αστικά και 62 υπεραστικά ΚΤΕΛ
Ξεκινάει άμεσα η καταβολή αποζημίωσης για το δεύτερο εξάμηνο του έτους στα αστικά και υπεραστικά ΚΤΕΛ της χώρας, που μεταφέρουν φοιτητές δωρεάν ή με μειωμένο εισιτήριο, ύστερα από τη σχετική απόφαση, που συνυπέγραψαν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρ. Σταϊκούρας και η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χρ. Αλεξοπούλου.
Η απόφαση προβλέπει κονδύλι ύψους 4,81 εκατ. ευρώ και αφορά 30 αστικά και 62 υπεραστικά ΚΤΕΛ.
«Στην Κυβέρνηση θέτουμε ως πρώτη προτεραιότητα την άμεση επίλυση των ζητημάτων της καθημερινότητας. Διασφαλίζουμε έγκαιρα τις δωρεάν ή μειωμένου κόστους μετακινήσεις των φοιτητών με τα υπεραστικά ΚΤΕΛ, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη μετακίνησή τους από και προς τον τόπο των σπουδών τους. Ταυτόχρονα, ανακουφίζουμε από ένα σημαντικό κόστος τους ίδιους ή και τον προϋπολογισμό των οικογενειών τους, σε μία προσπάθεια ενίσχυσης του διαθέσιμου εισοδήματος των συμπολιτών μας. Η κοινωνική πολιτική, με γνώμονα την ενίσχυση του πυρήνα της Ελληνικής κοινωνίας, των νέων και των οικογενειών τους, βρίσκεται στο επίκεντρο των σχεδιασμών, των αποφάσεων και των δράσεών μας», δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.
Από την πλευρά της, η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου σημείωσε ότι «με 4,81 εκατ. ευρώ ενισχύονται 30 αστικά και 62 υπεραστικά ΚΤΕΛ για το συγκοινωνιακό έργο που προσφέρουν, μετακινώντας με συνέπεια και ασφάλεια φοιτητές και σπουδαστές στις σχολές τους. Αυτή είναι άλλη μια επιβεβαίωση της στήριξης που παρέχει προς την ελληνική περιφέρεια, αλλά και προς τους επαγγελματίες των οδικών επιβατικών μεταφορών, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Όπως έχει τονίσει και ο Πρωθυπουργός, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της χώρας, καθώς και στην προώθηση μεταρρυθμίσεων, όπως τα έξυπνα συστήματα μετακινήσεων, που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο σημείο της Πατρίδας μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης