Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παπαθανάσης (αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ): Τον Σεπτέμβριο θα ανοίξει το Market Pass – Διπλή η πρώτη δόση

Παπαθανάσης (αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ): Τον Σεπτέμβριο θα ανοίξει το Market Pass – Διπλή η πρώτη δόση
Δεν μπορούμε να καλύψουμε το 100% της ακρίβειας υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών
Τον Σεπτέμβριο θα ανοίξει η πλατφόρμα για το Market Pass, με την πρώτη δόση να είναι διπλή, υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης.
Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Open, ο κ.Παπαθανάσης υπερασπίστηκε το μέτρο του Market Pass λέγοντας πως «είναι καλύτερο από την μείωση του ΦΠΑ».
«Εάν για παράδειγμα μειώσουμε τον ΦΠΑ από το 13% στο 6%, όπως είχε προτείνει η αντιπολίτευση, στα 520 ευρώ που εμείς δίνουμε 52 ευρώ, το αντίστοιχο ποσό είναι 32 ευρώ.
Επομένως, επιμένουμε πως είναι και ένα μέτρο που είναι και δημοσιονομικά σωστό, στηρίζουμε τους οικονομικά πιο ευάλωτους συμπολίτες μας και μαζί με το καλάθι του νοικοκυριού.
Δεν λέμε πως δεν υπάρχει ακρίβεια αλλά είναι εισαγόμενη και εμείς είμαστε πιο κάτω από τον μέσο όρο της Ευρώπης» είπε ο κ.Παπαθανάσης.

Διάρκεια

Ερωτηθείς για το πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το Market Pass, ο κ.Παπαθανάσης ανέφερε ότι είναι για τρεις μήνες.
«Όσοι έχουν υπόλοιπο από το προηγούμενο Market Pass μπορούν να το χρησιμοποιήσουν μέχρι το τέλος Αυγούστου.
Πρέπει να ολοκληρωθούν οι δηλώσεις φορολογίας πρώτα, να πάρουμε τα δεδομένα του '22 και όσοι έχουν κάνει αίτηση θα μπουν αυτόματα, εφόσον τα εισοδήματά τους είναι αυτά που έχουμε ζητήσει και οι νέοι που δεν έχουν κάνει αίτηση θα πρέπει να μπουν να κάνουν τον Σεπτέμβριο» τόνισε ο κ.Παπαθανάσης, αναφέροντας πως δεν προβλέπεται παράταση του Market Pass.

Για πληθωρισμό

Αναφερόμενος στον πληθωρισμό στα τρόφιμα που παραμένει υψηλός, ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε πως «στην Ελλάδα είναι από τους χαμηλότερους στην Ευρώπη».
«Όταν εισάγουμε μια πρώτη ύλη από την Ευρώπη, συμπαρασύρει και τις τιμές των προϊόντων που έχουμε και εδώ στην Ελλάδα.
Ναι, ροκανίζει το εισόδημα, ναι, είπαμε την αλήθεια ότι δεν μπορούμε να καλύψουμε το 100% της ακρίβειας αλλά είμαστε κοντά στους πολίτες και κάνουμε ελέγχους στα σούπερ μάρκετ» ανέφερε ο κ.Παπαθανάσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης