Τελευταία Νέα
Οικονομία

Επιστολή διαμαρτυρίας των αρτοποιών σε Παπαθανάση με φόντο τη φημολογούμενη αύξηση στα άλευρα – Ζητούν συνάντηση

Επιστολή διαμαρτυρίας των αρτοποιών σε Παπαθανάση με φόντο τη φημολογούμενη αύξηση στα άλευρα – Ζητούν συνάντηση
"Στην παρούσα φάση, αύξηση τιμών στις πρώτες ύλες ισοδυναμεί με θανατική καταδίκη των αρτοποιών", αναφέρει η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών Προαστίων Περιχώρων (ΣΑΑΠΠ)
Eπιστολή διαμαρτυρίας στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Ν. Παπαθανάση, αλλά και αίτημα για άμεση συνάντηση, απέστειλε η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών Προαστίων Περιχώρων (ΣΑΑΠΠ), προκειμένου, όπως αναφέρει, να αποτραπεί η φημολογούμενη αύξηση στις τιμές των αλεύρων.
«Ύστερα από πληροφορίες που προέρχονται από την αγορά της αλευροβιομηχανίας για επικείμενη αύξηση τιμών στα άλευρα, το Δ.Σ. και ο πρόεδρος της ΣΑΑΠΠ έχουμε την ευθύνη απέναντι στα μέλη μας, αλλά και στο καταναλωτικό κοινό, να καταγγείλουμε το γεγονός και να αντιδράσουμε άμεσα. Στην παρούσα φάση, αύξηση τιμών στις πρώτες ύλες ισοδυναμεί με θανατική καταδίκη των αρτοποιών», υπογραμμίζουν στην επιστολή τους οι αρτοποιοί.
Σημειώνουν ότι «από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία, είμαστε αντιμέτωποι με καταδικαστικές για το μέλλον μας, αυξήσεις στις τιμές των αλεύρων και παρόλα αυτά, προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να απορροφήσουμε το αυξημένο κόστος έτσι ώστε να μην επιβαρυνθεί, ή να επιβαρυνθεί στο ελάχιστο δυνατό, ο τελικός καταναλωτής. Μια ενδεχόμενη αύξηση αυτή την στιγμή, εκτός από περίπτωση καθαρής αισχροκέρδειας πλέον, θα αποτελέσει το τέλος των αρτοποιείων μας.
Η ΣΑΑΠΠ τονίζει πως έχει αποδείξει ότι «ενδιαφέρεται ουσιαστικά, όχι μόνο για το μέλλον της βιοτεχνικής αρτοποιίας ,αλλά για τον πρωτογενή τομέα παραγωγής εν γένει, τη στιγμή που βρισκόμαστε στην απαρχή της συνεργασίας μας με τον Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αναφορικά με την συμβολαιακή γεωργία και τα εγχώρια, μαλακά σιτηρά (απεξάρτηση από τα Ρώσικα και Ουκρανικά στάρια, βάζουμε πλάτη στην εθνική οικονομία)».
Για αυτούς του λόγους, η ΣΑΑΠΠ καλεί τον Ν. Παπαθανάση:
«1. Να πράξετε οτιδήποτε απαιτείται προκειμένου να αποτρέψετε τις καταστροφικές συνέπειες για τον κλάδο μας.
2. Να προβείτε άμεσα σε διενέργεια ελέγχων σε αποθήκες προμηθευτών αλεύρων, έτσι ώστε να διαπιστώσετε την επάρκεια ή μη των πρώτων υλών προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με την αισχροκέρδεια και την χειραγώγηση τιμών και αγοράς που λαμβάνει χώρα στην παρούσα φάση.
«Είναι αναγκαία η αποτροπή περαιτέρω αύξησης των τιμών των πρώτων υλών και η εξάλειψη της αισχροκέρδειας για τον κλάδο μας. Δεχόμαστε μεγάλες πιέσεις από τα μέλη μας διότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο», καταλήγει η ΣΑΑΠΠ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης