Τελευταία Νέα
Οικονομία

Υπ. Ναυτιλίας: Μέτρα για αποκατάσταση υποδομών σε πυρόπληκτους οικισμούς της Ρόδου

Υπ. Ναυτιλίας: Μέτρα για αποκατάσταση υποδομών σε πυρόπληκτους οικισμούς της Ρόδου
Μέτρα για την αποκατάσταση υποδομών στη Ρόδο
Σχετικά Άρθρα
Ειδικά μέτρα ενίσχυσης για την αποκατάσταση υποδομών σε οικισμούς της Ρόδου που επλήγησαν από τις πυρκαγιές ενεργοποιεί η γενική γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, έπειτα από ενέργειες του υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Παππά.
Η υδροδότηση αλλά η αποκατάσταση των υπόλοιπων κρίσιμων υποδομών του νησιού είναι ο κύριος στόχος των ειδικών μέτρων.
Η άμεση έκτακτη χρηματοδότηση αφορά:

-Την άμεση αποκατάσταση κατεστραμμένων δικτύων ύδρευσης, αντικατάσταση αντλιοστασίων, προμήθεια δεξαμενών και μεταφορές νερού.
-Την έκτακτη μίσθωση μονάδας αφαλάτωσης ή/και ηλεκτροπαραγωγών ζευγών (Η/Ζ) για την κάλυψη έκτακτων απαιτήσεων υδροδότησης σε οικισμούς ή περιοχές που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές.
-Την έκτακτη ενίσχυση προς τη ΔΕΥΑ Ρόδου για την πρόσληψη τεχνικού συμβούλου με αποκλειστική ευθύνη την τεχνική υποστήριξη των έκτακτων διαγωνιστικών διαδικασιών και τη διοικητική υποστήριξη του φορέα για τη γρήγορη διαδικασία αξιοποίησης των χρηματοδοτήσεων που θα εγκριθούν με πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προβλέπεται ειδική μέριμνα για τη διαδικασία αποκατάστασης οικισμών που έχουν χαρακτηριστεί ως παραδοσιακοί και επλήγησαν από τις πυρκαγιές.
Η χρηματοδότηση προέρχεται από το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του υπουργείου, ενώ, όπως τονίστηκε, πρόκειται για την πρώτη ενέργεια στήριξης των πληγεισών περιοχών. Στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανασυγκρότησης των πληττόμενων περιοχών της νήσου Ρόδου, όπως έχει συμβεί και σε ανάλογες περιπτώσεις νησιωτικών περιοχών που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές (π.χ. Κεφαλονιά, Ιθάκη, Σάμος, Σητεία, Κάλυμνος, Σαμοθράκη, Θάσος), θα στηριχθεί η προώθηση χρηματοδότησης κρίσιμων υποδομών διαχείρισης υδάτινων πόρων (δίκτυα, δεξαμενές κ.ά.), προστασίας περιβάλλοντος και μελέτες τεχνικών έργων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης