Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ταμείο Ανάκαμψης: Μηδενική απορρόφηση πόρων από το υπ. Πολιτικής Προστασίας, παρά τις καταστροφικές πυρκαγιές

Ταμείο Ανάκαμψης: Μηδενική απορρόφηση πόρων από το υπ. Πολιτικής Προστασίας, παρά τις καταστροφικές πυρκαγιές
Μηδενική απορρόφηση πόρων από το υπ. Πολιτικής Προστασίας, παρά τις καταστροφικές πυρκαγιές, καταγράφει το Ινστιτούτο ΕΝΑ

Με αφορμή την πρόσφατη εμφάνιση πολλών, μεγάλων και ανεξέλεγκτων πυρκαγιών με καταστροφικά, για το φυσικό περιβάλλον της χώρας, αποτελέσματα αλλά και τη σχετική δημόσια συζήτηση για την πρόληψη, την ετοιμότητα και τη διαχειριστική επάρκεια και οργάνωση των αρμόδιων υπηρεσιών, το Ινστιτούτο ΕΝΑ παρουσιάζει αναλυτικά την πορεία υλοποίησης των σχετικών έργων που χρηματοδοτούνται από το Ελληνικό Σχέδιο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».
Συγκεκριμένα, στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται αναλυτικά τα ενταγμένα στο «Ελλάδα 2.0» έργα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, το οποίο, σημειώνεται, συστάθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021, μετά, δηλαδή, από την καταστροφική πυρκαγιά στην Βόρεια Εύβοια, με αρμοδιότητα τη διαχείριση των φυσικών καταστροφών και κρίσεων καθώς και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.



<a href=

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του πίνακα, τα ενταγμένα έργα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχουν συνολικό προϋπολογισμό 187,5 εκατ. ευρώ. Οι πληρωμές που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι και 30/06/2023, είναι μόλις 938 χιλ. ευρώ (937 χιλ. ευρώ το 2022 και 980 ευρώ το 2023) και αφορούν, μάλιστα, τα δύο έργα τεχνικής βοήθειας (συμβουλευτικής υποστήριξης) του Υπουργείου. Για τα έργα ουσιαστικής πυροπροστασίας (προμήθεια εξοπλισμού, οχημάτων, αεροσκαφών, ψηφιακών συστημάτων διαχείρισης, κτλ.) δεν έχουν γίνει ακόμα πληρωμές.

Αναλυτικά το report του Ινστιτούτου ΕΝΑ

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης