Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αντίστροφη μέτρηση για το οικονομικό νομοσχέδιο – Στις 13:00 οι ανακοινώσεις Χατζηδάκη, τι περιλαμβάνει

Αντίστροφη μέτρηση για το οικονομικό νομοσχέδιο – Στις 13:00 οι ανακοινώσεις Χατζηδάκη, τι περιλαμβάνει
Τι θα περιλαμβάνει το οικονομικό νομοσχέδιο
Σχετικά Άρθρα
Το μεσημέρι της Τρίτης 11/7, στις 13:00, θα γίνει από τη ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών η παρουσίαση του οικονομικού νομοσχεδίου που θα περιλαμβάνει το σύνολο των προεκλογικών δεσμεύσεων της Ν.Δ. και θα δοθεί σε διαβούλευση, ώστε να ψηφιστεί πριν από το κλείσιμο της Βουλής για τις θερινές διακοπές.
Στο νομοσχέδιο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα περιλαμβάνονται μέτρα η επέκταση του Market Pass από τον επόμενο μήνα, τη χορήγηση του Youth Pass από τον Σεπτέμβριο σε όσους συμπληρώνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους, τον διπλασιασμό του ποσού το «Σπίτι μου», αλλαγές στο «πέναλτι» των συντάξιμων αποδοχών για εργαζόμενους συνταξιούχους.
Συγκεκριμένα, στα μέτρα που θα περιλαμβάνονται είναι:
- Market Pass: Επέκταση του μέτρου για τρεις ακόμη μήνες (Αύγουστος, Σεπτέμβριος και Οκτώβριος) ώστε να περιοριστούν οι αρνητικές συνέπειες από την ακρίβεια.
- Youth Pass: Θα χορηγηθεί για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο επίδομα 150 ευρώ σε όσους συμπληρώνουν φέτος τα 18 τους χρόνια, το οποίο είτε θα πιστωθεί στο ψηφιακό τους πορτοφόλι, είτε στον τραπεζικό τους λογαριασμό.
- Αύξηση αφορολογήτου ορίου κατά 1.000 ευρώ για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες με παιδιά από την 1η Ιανουαρίου 2024.
- Πέναλτι στις συντάξεις: Κατάργηση του «πέναλτι» αφαίρεσης του 30% των συντάξιμων αποδοχών για εργαζόμενους συνταξιούχους και η αντικατάστασή της από κλιμακωτή εισφορά επί των αποδοχών εργασίας.
- Αυξήσεις μισθών στο δημόσιο: Νέο μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων με αυξήσεις σε οικογενειακά επιδόματα και επιδόματα θέσης ευθύνης, αλλά και αύξηση του εισαγωγικού μισθού δημοσίου υπαλλήλου υποχρεωτικής εκπαίδευσης από τα 780 ευρώ σήμερα σε περίπου 840 ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης