Τελευταία Νέα
Οικονομία

Απειλεί η κλιματική κρίση τον τουρισμό στην Ελλάδα; - Αλλαγές τα επόμενα χρόνια στον τουριστικό χάρτη

Απειλεί η κλιματική κρίση τον τουρισμό στην Ελλάδα; - Αλλαγές τα επόμενα χρόνια στον τουριστικό χάρτη
Σε πτώση βρίσκονται τουριστικοί προορισμοί που καταγράφουν πολύ υψηλές θερμοκρασίες - Το φαινόμενο φτάνει και στην ελλάδα
Η κλιματική κρίση δε θα αφήσει ανεπηρέαστο ούτε τον παγκόσμιο χάρτη της τουριστικής βιομηχανίας αφού παραδοσιακοί καλοκαιρινοί προορισμοί εγκαταλείπονται χάριν κρατών και πόλεων με χαμηλότερες θερμοκρασίες.
Αλλά και τα ίδια τα ταξίδια διακυβεύονται λόγω της κλιματικής κρίσης, καθώς η υπερβολική ζέστη και ο καπνός από τις πυρκαγιές μπορεί να αφήσουν τα αεροπλάνα καθηλωμένα.
Τα δημοφιλή καλοκαιρινά spots όπως η Ιταλία, η Ισπανία και φυσικά η χώρα μας που συνήθως καταγράφουν υψηλή τουριστική κίνηση γύρω στον Ιούλιο, σημειώνουν θερμοκρασίες ρεκόρ και αντιμετωπίζουν ακόμη και πυρκαγιές, αναφέρουν οι New York Times.
Ως αποτέλεσμα, οι ταξιδιώτες επιλέγουν πιο δροσερά μέρη - όπως το Άμστερνταμ και η Κοπεγχάγη - για καλοκαιρινά ταξίδια και αναβάλλουν διακοπές σε θερμότερες χώρες για τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.
Μένει να φανεί κατά πόσο η Ελλάδα και η οικονομία της θα επηρεαστούν από τέτοιες εξελίξεις το επόμενο διάστημα, αφού το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας εν πολλοίς βασίζεται στον μαζικό τουρισμό.
Άλλωστε το εν λόγω παραγωγικό μοντέλο ήδη κατέδειξε τα όρια του όταν επλήγη από ένα απρόβλεπτο φαινόμενο όπως η πανδημία

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης