Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στουρνάρας (ΤτΕ): Η ΕΚΤ θα αυξήσει τα επιτόκια τον Ιούλιο – Θέμα εβδομάδων η επενδυτική βαθμίδα… για την Ελλάδα

Στουρνάρας (ΤτΕ): Η ΕΚΤ θα αυξήσει τα επιτόκια τον Ιούλιο – Θέμα εβδομάδων η επενδυτική βαθμίδα… για την Ελλάδα
Ο Γιάννης Στουρνάρας σημείωσε ακόμα ότι τα επιτόκια θα διατηρηθούν στο επίπεδο που απαιτείται για να οδηγηθεί χαμηλότερα ο πληθωρισμός.
Είναι νωρίς για να καθοριστεί αν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια και μετά το καλοκαίρι, τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας.
«Αν το βασικό σενάριο εξελιχθεί όπως πιστεύουμε, τότε τον Ιούλιο θα πρέπει να κάνουμε αύξηση» δήλωσε ο Στουρνάρας.
«Αλλά ο Σεπτέμβριος είναι πολύ μακριά.
Δεν μπορούμε να πούμε» πρόσθεσε.
Νωρίτερα την Τετάρτη, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Luis de Guidos, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής τον Σεπτέμβριο.
Ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ακόμα ότι τα επιτόκια θα διατηρηθούν στο επίπεδο που απαιτείται για να οδηγηθεί χαμηλότερα ο πληθωρισμός.
Ο ίδιος σημείωσε ότι ακόμα είναι νωρίς για να πει κανείς αν τον Ιούλιο θα γίνει η τελευταία αύξηση ή για πόσο καιρό θα διατηρηθούν τα επιτόκια στο ανώτατο επίπεδο.

Βαθμίδα…

Κατά τ’ άλλα, ο Γιάννης Στουρνάρας εμφανίστηκε «αρκετά αισιόδοξος» ότι η Ελλάδα θα ανακτήσει το καθεστώς επενδυτικής βαθμίδας, αφού η νέα κυβέρνηση παρουσιάσει τα σχέδιά της.
«Είχαμε εκλογές πριν από λίγες μέρες, υπάρχει μια σταθερή κυβέρνηση τώρα με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία», είπε.
«Αυτή η κυβέρνηση θέλει να κάνει μεταρρυθμίσεις, επομένως είμαι σίγουρος ότι μετά τις δηλώσεις που θα κάνει η κυβέρνηση στο κοινοβούλιο, η επενδυτική βαθμίδα θα είναι θέμα λίγων εβδομάδων, αν όχι ημερών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης