Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ο C.Barton, HM Trade Comissioner μιλά στο WEN για το ενδιαφέρον των επενδύσεων Ελλάδας και Βρετανίας

tags :
Ο C.Barton, HM Trade Comissioner μιλά στο WEN για το ενδιαφέρον των επενδύσεων Ελλάδας και Βρετανίας
Οι τομείς που επικεντρώνει το επενδυτικό ενδιαφέρον του το Ηνωμένο Βασίλειο - Τι είπε ο Βρετανός Επίτροπος στον Π.Μπουσμπουρέλη
Μεγάλο ενδιαφέρον υπάχρει για αμφίδρομες επενδύσεις στους νέους τομείς της ενέργειας μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας, όπως προκύπτει από όσα ανέφερε στον WEΝ o Chris Barton ΗΜ Trade Commissioner for Europe, που έχει βρεθεί για λίγες ημέρες στην Αθήνα. Ο κ. Barton αναφερόμενος στις προοπτικές  βρετανικών επενδύσεων στην Ελλάδα, τόνισε ότι ήδη το ενδιαφέρον αυτό εκδηλώνεται από τις lightsourcebp, Next Energy, Hive Energy, SSC που έχουν φιλόδοξα σχέδια να αναπτύξουν τις επενδύσεις τους με την τεχνολογία των ΑΠΕ καθώς το ελληνικό περιβάλλον διαθέτει πολύ μεγάλες δυνατότητες, ειδικά στον τομέα των Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων - Offshore Wind.

Από την βρετανική πλευρά αναμένεται η επέκταση και αναβάθμιση του δικτύου με βάση τις προγραμματισμένες επενδύσεις του ΑΔΜΗΕ, ώστε να είναι σε θέση οι βρετανικές εταιρίες να αυξήσουν τις επενδύσεις τους. Κρίσιμο φυσικά ορόσημο είναι οι επερχόμενες εκλογές της ερχόμενης Κυριακής 25 Ιουνίου.
Όπως αναφέρουν κύκλοι προσκείμενοι στην δίοκηση του ΑΔΜΗΕ η ανάπτυξη του δικτύου ακολουθεί την κατανάλωση και η ολοκλήρωση του στόχου των 26- 27 GW θα έχει διασφαλίσει συντριπτικό μερίδιο των ΑΠΕ στην πλευρά της παραγωγής.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης