Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ψηλά στους ξένους τίτλους η πτώση της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα

Ψηλά στους ξένους τίτλους η πτώση της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα
Ξένες ιστοσελίδες αναδεικνύουν την πτώση των αφίξεων σε Μύκονο και Σαντορίνη λόγω του αυξημένου κόστους

Πολλαπλές πηγές από τουριστικά πρακτορεία, τοπικά μέσα έως και ξένες ιστοσελίδες συνομολογούν στην σημαντική μείωση της τουριστικής κίνησης που παρουσιάζεται στα δύο δημοφιλέστερα ελληνικά νησιά, την Μύκονο και την Σαντορίνη.
Τα συγκριτικά στοιχειά που αναδεικνύουν τη φετινή κίνηση σε σχέση με τη χρονιά-ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό, δηλαδή το 2019, είναι αποκαλυπτικά.
Στην Μύκονο η κίνηση εμφανίζεται μειωμένη κατά 20%, ενώ η αντίστοιχη μείωση στην Σαντορίνη κινείται κοντά στο 6,5%.
Παρά το αντιστάθμισμα αυτής της εικόνας, που έρχεται με αυξημένες αφίξεις σε Αθήνα, Ρόδο και Θεσσαλονίκη, η γενική τάση είναι μάλλον αποθαρρυντική.
Ιδίως αν σκεφτεί κανείς ότι οι αυξημένες τιμές στα νησιά μας, μεταφέρονται από τα stories των δημοφιλών influencers στις οθόνες εκατομμυρίων χρηστών καθημερινά.
Παράλληλα, οι διεθνείς ιστοσελίδες τουριστικού ενδιαφέροντος φωτίζουν όχι μόνο το αυξημένο κόστος των καταλυμάτων αλλά και την ασύμφορη σχέση τιμής-ποιότητας όσον αφορά ορισμένες επιχειρήσεις στον κλάδο της εστίασης.
Αυτό φαίνεται να εξωθεί τους καταναλωτές τουριστικών πακέτων σε φθηνότερες λύσεις και προορισμούς μεταξύ άλλων σε Τουρκία, Ισπανία και Μαρόκο.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Breaking Travel, τα δύο δημοφιλή νησιά θα πρέπει να επανεξετάσουν την τουριστική τους στρατηγική δίνοντας έμφαση σε ένα συμπεριληπτικό τουρισμό, στη βελτίωση των υποδομών και στη ρύθμιση της άναρχης δόμησης που αλλοιώνει την αυθεντικότητα του τοπίου.

www.bakingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης