Τελευταία Νέα
Οικονομία

«ΕΡΓΑΝΗ»: Αύξηση στους μισθωτούς και στις μηνιαίες αποδοχές

«ΕΡΓΑΝΗ»: Αύξηση στους μισθωτούς και στις μηνιαίες αποδοχές
Τα στοιχεία για την πορεία της αγοράς εργασίας
Σχετικά Άρθρα
Αύξηση του αριθμού των εργαζομένων (+5%) με μισθωτή εξαρτημένη εργασία και των μέσων μηνιαίων αποδοχών (+7%), σε ετήσια σύγκριση, καταδεικνύουν τα στοιχεία από το ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ», για τον Μάιο 2023.
Ειδικότερα, με τη λήξη της περιόδου επικαιροποίησης των μισθών στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», για την αναπροσαρμογή των μισθών, σύμφωνα με το ύψος του κατώτατου μισθού (που ανέρχεται σήμερα στα 780 ευρώ), το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ενημερώνει για την πορεία της αγοράς εργασίας.
Σύμφωνα με τα αντλούμενα στοιχεία από το ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ», η αγορά εργασίας παρουσιάζει ενθαρρυντική ανάκαμψη, τόσο ως προς τον αριθμό εργαζομένων με εξαρτημένη σχέση εργασίας, όσο και ως προς τις καταβαλλόμενες μέσες μηνιαίες μεικτές αποδοχές, ακόμα και σε σχέση με τα προ πανδημίας επίπεδα.
Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, σε σχέση ακόμα και με τα προ πανδημίας επίπεδα, παρατηρείται αφενός μια σημαντική αύξηση των εργαζομένων με μισθωτή εξαρτημένη εργασία και αφετέρου μια σημαντική αύξηση των μέσων μηνιαίων αποδοχών.
Αναλυτικά, τα στοιχεία:
1-6-768x149_1.jpg

3-4-600x339.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης