Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΑΑΔΕ: Να δηλώσουν IBAN για να πάρουν την επιστροφή φόρου καλούνται 270.000 πολίτες και επιχειρήσεις

ΑΑΔΕ: Να δηλώσουν IBAN για να πάρουν την επιστροφή φόρου καλούνται 270.000 πολίτες και επιχειρήσεις
Επιστροφές φόρου έχουν να λάβουν 130.000 πολίτες και επιχειρήσεις
Να δηλώσουν τον τραπεζικό τους λογαριασμό (ΙΒΑΝ) στην ψηφιακή πύλη myAADE θα πρέπει 270.000 πολίτες και επιχειρήσεις, προκειμένου να λάβουν την επιστροφή φόρου που δικαιούνται ή τον συμψηφισμό.
Ήδη, έχουν βεβαιωθεί οι επιστροφές φόρου εισοδήματος και πιστωθεί ταχύτερα από κάθε άλλη χρονιά, όμως 270.000 πολίτες και επιχειρήσεις εξακολουθούν να μην έχουν δηλώσει το ΙΒΑΝ.
Από αυτούς, οι 130.000 έχουν να λάβουν επιστροφές φόρου.
Ήδη, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) τους έχει στείλει e mail και με μήνυμα στον λογαριασμό τους καλώντας τους άμεσα να δηλώσουν το ΙΒΑΝ ώστε να τους πιστωθούν τα ποσά.
Μάλιστα, μόλις 35.000 φορολούμενοι ανταποκρίθηκαν και δήλωσαν ΙΒΑΝ.
Για άλλη μια φορά η ΑΑΔΕ τους καλεί, για ακόμα μια φορά, να δηλώσουν το συντομότερο δυνατόν το ΙΒΑΝ, ενώ εφιστά την προσοχή σε όλους τους φορολογούμενους να αγνοούν οποιοδήποτε e mail, που υποτίθεται ότι έρχεται από το gov.gr, την ΑΑΔΕ ή τη ΔΟΥ τους («την Εφορία σας», όπως αναφέρουν συχνά), το οποίο τους ζητά πληροφορίες ή επιβεβαίωση τραπεζικού λογαριασμού, για να λάβουν επιστροφή φόρου, ή περιέχει υπερσύνδεσμο (link) για να δηλώσουν στοιχεία του ΙΒΑΝ, καθώς αυτά τα μηνύματα δεν προέρχονται από την ΑΑΔΕ, είναι παραπλανητικά και πρέπει να τα διαγράφουν αμέσως.
Σημειώνεται ότι ο ΙΒΑΝ δηλώνεται αποκλειστικά στην ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr), στην επιλογή «Μητρώο & Επικοινωνία», με χρήση των κωδικών taxisnet.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης