Τελευταία Νέα
Οικονομία

Εφραίμογλου (ΕΒΕΑ): Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για να γίνουμε μια πραγματικά εξωστρεφής οικονομία

Εφραίμογλου (ΕΒΕΑ): Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για να γίνουμε μια πραγματικά εξωστρεφής οικονομία
H πρόεδρος του ΕΒΕΑ συμμετείχε σε Επιχειρηματικό Φόρουμ και B2B συναντήσεις που πραγματοποιoύνται στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Βουκουρεστίου
Η ανανέωση της συνεργασίας με τους επιχειρηματικούς φορείς της Ρουμανίας και η προώθηση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων βρίσκονται στο επίκεντρο της συμμετοχής της προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Σοφίας Κουνενάκη Εφραίμογλου, σε επιχειρηματική αποστολή, που βρίσκεται σε εξέλιξη, στo Βουκουρέστι της Ρουμανίας.
Ειδικότερα, χθες, η κ. Εφραίμογλου, μαζί με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Πράχοβα, Ορέλιαν Γκογκουλέσκου, ανανέωσαν το Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ των δύο επιμελητηρίων που είχε υπογραφεί το 2007.
Η ανανέωση της υπογραφής του Συμφώνου Συνεργασίας στοχεύει να οδηγήσει στην εντατικοποίηση των σχέσεων διμερούς συνεργασίας, στην ανάπτυξη αμοιβαίων επενδύσεων στις δύο χώρες και στην αύξηση της αξίας των εμπορικών σχέσεων. Σκοπός είναι, επίσης να δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες δικτύωσης για τις επιχειρήσεις με στόχο νέες επιχειρηματικές συνεργασίες.
Σήμερα, η πρόεδρος του ΕΒΕΑ συμμετείχε σε Επιχειρηματικό Φόρουμ και B2B συναντήσεις που πραγματοποιoύνται στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Βουκουρεστίου.
Μιλώντας στο φόρουμ, η κ. Εφραίμογλου τόνισε ότι «παρόλο που είναι χιλιάδες οι ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη Ρουμανία, δεν είναι περιττό να μιλάμε για ενίσχυση των δεσμών μας. Ως ΕΒΕΑ θεωρούμε ότι οι σχέσεις μεταξύ δύο χωρών πρέπει να αντιμετωπίζονται ως μια δυναμική διαδικασία και να καλλιεργούνται διαρκώς για να αναπτυχθούν».

Επίπεδα ρεκόρ σε επενδύσεις και εξαγωγές

Ειδικά για την Ελλάδα, η πρόεδρος του ΕΒΕΑ ανέφερε ότι «βρισκόμαστε πλέον σε καλό δρόμο για να γίνουμε μια πραγματικά εξωστρεφής οικονομία, καθώς τον τελευταίο χρόνο επιτύχαμε τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και φτάσαμε σε επίπεδα ρεκόρ σε επενδύσεις και εξαγωγές».
Όπως είπε η ίδια, «οι εξελίξεις δεν συνέβησαν στο κενό. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μια σειρά διαρθρωτικών και οικονομικών μεταρρυθμίσεων έχει δημιουργήσει στην Ελλάδα ένα πραγματικά φιλικό προς τις επιχειρήσεις περιβάλλον. Η μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης, τόσο για ιδιώτες όσο και για επιχειρήσεις, η απλοποίηση της γραφειοκρατίας, η ανακατεύθυνση αυξημένων πόρων στην Ε&Α, η καλά σχεδιασμένη και αποτελεσματική χρήση των κονδυλίων από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF), η εφαρμογή μιας καλά σχεδιασμένης πολιτικής για τη βελτίωση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας, είναι μόνο μερικές από τις πιο σημαντικές μεταρρυθμίσεις».
Σχετικά με την περαιτέρω συνεργασία ελληνικών και ρουμανικών επιχειρήσεων, η ίδια είπε ότι καθώς και οι δύο χώρες κινούνται ταχύτατα προς ένα πιο εξαγωγικό και διεθνώς ανταγωνιστικό μοντέλο παραγωγής και ανάπτυξης, υπάρχουν οι προϋποθέσεις που επιτρέπουν στους υπάρχοντες κοινούς δεσμούς να επεκταθούν σε νέους δρόμους επιχειρηματικών ευκαιριών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης