Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κομισιόν: Κλείνει το δ' τρίμηνο η Εγνατία, το 2024 η Αττική Οδός - Απαραίτητη η αναβάθμιση του λιμένα της Αλεξανδρούπολης

tags :
Κομισιόν: Κλείνει το δ' τρίμηνο η Εγνατία, το 2024 η Αττική Οδός - Απαραίτητη η αναβάθμιση του λιμένα της Αλεξανδρούπολης
Με πρώτο το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, θα προχωρήσουν εντός του 2024 οι ιδιωτικοποιήσεις για Ηράκλειο και Βόλο
Στην πορεία σημαντικών αποκρατικοποιήσεων εστιάζει μεταξύ άλλων η 2η έκθεση μεταπρογραμματικής επιτήρησης. Η Κομισιόν διαπιστώνει μια σχετικά καλή εξέλιξη του προγράμματος του ΤΑΙΠΕΔ, που κινείται ως επί το πλείστον εντός χρονοδιαγραμμάτων, με αξιοσημείωτη πρόοδο για τα λιμάνια.

Όσον αφορά στη μεγάλη παραχώρηση της Εγνατίας Οδού, το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής, ύψους 1,496 δισ. ευρώ, προσδιορίζεται πλέον στο τέταρτο τρίμηνο του 2023. Αυτό μεταφράζεται, κατά τους επιτελείς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε καθυστέρηση ενός έτους σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα που προβλεπόταν το περασμένο φθινόπωρο.

Καθυστέρηση που αποδίδεται τόσο στη μεταβολή των οικονομικών συνθηκών από την περίοδο που υποβλήθηκαν οι οικονομικές προσφορές, καθώς και στα  επανειλημμένα αιτήματα του προτιμώμενου επενδυτή για παράταση της περιόδου οριστικοποίησης των εγγράφων του διαγωνισμού λόγω της πολυπλοκότητας της συναλλαγής και του δυσμενούς περιβάλλοντος.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης