Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΑΑΔΕ: Πληρωμή φόρων με κάρτες του εξωτερικού έως το τέλος του 2023

ΑΑΔΕ: Πληρωμή φόρων με κάρτες του εξωτερικού έως το τέλος του 2023
Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για το έργο με κόστος 1,25 εκατ. ευρώ
Με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες του εξωτερικού θα μπορούν να πληρώνουν οι φορολογούμενοι τους φόρους και τα τέλη καθώς ήδη «τρέχει» ο σχετικός διαγωνισμός για την ανάθεση της σύμβασης που θα άρει τα νομικά εμπόδια.
Οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία έως τις 30 Μαΐου 2023 για την υποβολή προσφορών ενώ σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της ΑΑΔΕ το μέτρο θα ενεργοποιηθεί μέχρι το τέλους του έτους.

Το νέο σύστημα

Με το νέο σύστημα θα διευκολυνθούν χιλιάδες πολίτες μεταξύ των οποίων και οι αλλοδαποί που έχουν μεταφέρει τη φορολογική τους κατοικία στην Ελλάδα εκμεταλλευόμενοι τα φορολογικά κίνητρα που παρέχει ο θεσμός του «nom – dom» στην χώρα μας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία οι αλλοδαποί που καταβάλουν φόρους στην Ελλάδα ξεπερνούν τους 150.000. Πρόκειται για φυσικά πρόσωπα με ελληνικό ΑΦΜ τα οποία κάθε χρόνο καταβάλουν φόρους ακίνητης περιουσίας και εισοδήματος που συνολικά ξεπερνούν τα 74 εκατ. ευρώ.

Ο διαγωνισμός

Σε ότι αφορά τον διαγωνισμό αντικείμενο του έργου είναι η σύναψη σύμβασης μεταξύ της ΑΑΔΕ και νομίμως αδειοδοτημένου φορέα παροχής υπηρεσιών πληρωμών, ο οποίος θα αποδέχεται και θα εκκαθαρίζει για λογαριασμό της συναλλαγές με τη χρήση καρτών έκδοσης αλλοδαπών φορέων παροχής υπηρεσιών πληρωμών.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να εξυπηρετούν τις κάρτες που φέρουν τα σήματα των διεθνών οργανισμών κάρτας VISA και Mastercard. Προαιρετικά θα εξυπηρετούν τις κάρτες που φέρουν τα σήματα των διεθνών οργανισμών DINNERS, AMERICAN EXPRESS και China Union Pay, για τις οποίες θα ισχύει το ύψος προμήθειας των υποχρεωτικών καρτών.

Τον Ιούνιο οι προσφορές

Οι προσφορές θα αποσφραγιστούν στις 6 Ιουνίου 2023 ενώ το συνολικό κόστος της σύμβασης ανέρχεται σε 1,25 εκατ. ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ με δικαίωμα παράτασης για ακόμη ένα έτος.
Η ΑΑΔΕ θα επιλέξει τον ανάδοχο με κριτήριο την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά ενώ σε περίπτωση τυχόν πρόσθετων αναβαθμίσεων - πιστοποιήσεων στο υφιστάμενο δίκτυο για την αποδοχή καρτών έκδοσης αλλοδαπών φορέων παροχής υπηρεσιών πληρωμών, το κόστος θα βαρύνει τον ίδιο τον ανάδοχο.
Σημειώνεται ότι σήμερα υπάρχουν οι ψηφιακές πλατφόρμες της ΑΑΔΕ, myAADE, myProperty, myCar και myDATA, μέσω των οποίων οι Έλληνες ομογενείς μπορούν να κάνουν εξ αποστάσεως, από τον υπολογιστή ή το κινητό τους τηλέφωνο, εκατοντάδες συναλλαγές με τις φορολογικές υπηρεσίες, χωρίς να απαιτείται η δική τους παρουσία ή πληρεξουσίου προσώπου σε οποιοδήποτε γραφείο της ΑΑΔΕ στην Ελλάδα.

Μάριος Χριστοδούλου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης