Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταϊκούρας (ΥΠΟΙΚ): Οι πολίτες πληρώνουν 1 δισ. λιγότερο ΕΝΦΙΑ ετησίως σε σχέση με το 2018

Σταϊκούρας (ΥΠΟΙΚ): Οι πολίτες πληρώνουν 1 δισ. λιγότερο ΕΝΦΙΑ ετησίως σε σχέση με το 2018
«Σε σχέση με το 2018, οι φορολογούμενοι πληρώνουν ένα δισ. ευρώ λιγότερο ΕΝΦΙΑ», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας
Στις επιδόσεις της κυβέρνησης στο πεδίο της οικονομίας αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.
Ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε τα βήματα προόδου που έχει πετύχει η χώρα την τελευταία τετραετία, σημειώνοντας πως η μείωση της ανεργίας άγγιξε τις 7 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας είναι διπλάσιος από τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό μέσο όρο. «Ξένες επενδύσεις και εξαγωγές σημείωσαν ιστορικά ρεκόρ», συμπλήρωσε ο ΥΠΟΙΚ, ενώ τόνισε πως το τραπεζικό σύστημα είναι σταθερό.
Εν συνεχεία, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στις δράσεις της κυβέρνησης για τη μείωση της φορολογίας και τη συνεπακόλουθη αύξηση του πραγματικού εισοδήματος των πολιτών.
«Σε σχέση με το 2018, οι φορολογούμενοι πληρώνουν ένα δισ. ευρώ λιγότερο ΕΝΦΙΑ», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, υπενθυμίζοντας παράλληλα την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, τη μείωση των φορολογικών εισφορών και την αύξηση του πραγματικού εισοδήματος των νοικοκυριών.
Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε και στα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των «εξωγενών προκλήσεων», δηλαδή της ακρίβειας λόγω της αύξησης του πληθωρισμού αλλά και των επιπτώσεων που έχει η αύξηση των επιτοκίων από τις Κεντρικές Τράπεζες.
«Δεν ήταν μόνο το food pass και το "Καλάθι του Νοικοκυριού". Αυξήσαμε τις συντάξεις κατά 7,75% και τον κατώτατο μισθό κατά 20% και πήραμε πρωτοβουλίες», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης