Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στις αγορές, με reopening ομολόγου η Ελλάδα στις 19/4 - «Υπόλοιπο» 1 δισ. στις ανάγκες του 2023

Στις αγορές, με reopening ομολόγου η Ελλάδα στις 19/4 - «Υπόλοιπο» 1 δισ. στις ανάγκες του 2023
Ο ΟΔΔΗΧ έχει αντλήσει 6 δισ. από τα 7 δισ. που ήταν ο στόχος για φέτος
Σε επανέκδοση ομολόγου αναμένεταινα προχωρήσει αύριο, 19 Απριλίου 2023, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, προκειμένου να καλύψει το ποσό που υπολείπεται προκειμένου να καλυφθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες του έτους.
Η κάλυψη των αναγκών υπολείπεται κατά μόλις 1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το φετινό πρόγραμμα δανεισμού, καθώς ο ΟΔΔΗΧ έχει αντλήσει 6 δισ. από τα 7 δισ. που ήταν ο στόχος για φέτος.
Ημερ/νία Δημοπρασίας Τίτλος Νέα έκδοση ή Επανέκδοση
19 Απριλίου 2023 Δημοπρασία ΟΕΔ  Επανέκδοση 
17 Μαΐου 2023 
Δημοπρασία ΟΕΔ  Επανέκδοση 
21 Ιουνίου 2023 Δημοπρασία ΟΕΔ  Επανέκδοση 
     


Στις 21 Απριλίου 2023 το πρώτο crash test

Η προοπτική ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας μέσα στο 2023 λαμβάνεται ως δεδομένη από την κυβέρνηση και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς παρά την πολιτική ρευστότητα που υπάρχει στον χάρτη και λειτουργεί σαν αστερίσκος για τους οίκους αξιολόγησης.
Πρώτο κρας-τεστ απέναντι στην κρίσιμη αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου θα είναι με την Standard & Poor's στις 21 Απριλίου.
Στο υπουργείο Οικονομικών τηρούν στάση αναμονής εστιάζοντας στις δημοσιονομικές ασκήσεις που «τρέχουν» πρόσωπα με θέσεις-κλειδιά για την επενδυτική βαθμίδα και οι οποίες καταλήγουν σε κέρδος έως 1 δισ. ευρώ από την υποχώρηση των αποδόσεων στα ελληνικά ομόλογα.
Ωστόσο το στοίχημα για το επόμενο οικονομικό επιτελείο είναι η διαχείριση αυτού του ποσού προκειμένου να υπάρξουν αναπτυξιακά οφέλη που θα διατηρήσουν ανοιχτό τον δίαυλο επικοινωνίας με τους επενδυτές αλλά και την πρόσβαση της χώρας στις αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης