Τελευταία Νέα
Οικονομία

«Καλάθι Νοικοκυριού»: Μειωμένες ή σταθερές οι τιμές στο 96,02% των προϊόντων - Φέτος χαμηλότερες οι τιμές χονδρικής σε αμνοερίφια

«Καλάθι Νοικοκυριού»: Μειωμένες ή σταθερές οι τιμές στο 96,02% των προϊόντων - Φέτος χαμηλότερες οι τιμές χονδρικής σε αμνοερίφια
Μέχρι τις 15 Απριλίου θα εφαρμοστεί το «Καλάθι του Πάσχα»
Σχετικά Άρθρα
Στο 96,02% των προϊόντων που περιλαμβάνονται στο «Kαλάθι του Nοικοκυριού» οι τιμές μειώνονται ή διατηρούνται σταθερές την 24η εβδομάδα εφαρμογής του (12-18/4), που αποτελεί ταυτόχρονα την δεύτερη εβδομάδα εφαρμογής του «Καλαθιού του Πάσχα» (περιλαμβάνει επιπλέον των υπόλοιπων προϊόντων, αρνί, κατσίκι, τσουρέκι και σοκολατένια αυγά).
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, από το σύνολο 1.206 προϊόντων στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» (ο αριθμός είναι αυξημένος επειδή προστίθενται τα Πασχαλινά είδη):
-στα 71, ποσοστό 5,89%, η τιμή μειώθηκε,
-στα 1.087, ποσοστό 90,13%, η τιμή παρέμεινε σταθερή
-σε 48, ποσοστό 3,98%, η τιμή αυξήθηκε.
Μάλιστα, από 9,69 ευρώ/κιλό ξεκινούν πλέονοι τιμές του αρνιού, σύμφωνα με τις νέες χαμηλότερες τιμές των σούπερ μάρκετ. Στις 11 από τις 13 αλυσίδες σούπερ μάρκετ που μετέχουν στην πρωτοβουλία για το «Καλάθι του Πάσχα» η τιμή του αρνιού είναι έως 9,99 ευρώ/κιλό.
k1.JPG

Για τιμές αμνοεριφίων

Παράλληλα, από το υπουργείο επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών & Αλιείας, οι τιμές χονδρικής για αρνί και κατσίκι τη Μ. Δευτέρα 2023 ήταν χαμηλότερες από την Μεγάλη Δευτέρα του 2022 και μάλιστα αισθητά. Ακολουθεί στους πίνακες οι τιμές λιανικής αρνιού και κατσικιού στο «Καλάθι του Πάσχα» και χονδρικής σύμφωνα με τον ΟΚΑΑ:
okaa.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης