Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΥΠΑΝ - «Καλάθι του νοικοκυριού»: Στο 89,95% των προϊόντων οι τιμές μειώνονται ή διατηρούνται σταθερές – Σε ισχύ το Πασχαλινό Καλάθι

ΥΠΑΝ - «Καλάθι του νοικοκυριού»: Στο 89,95% των προϊόντων οι τιμές μειώνονται ή διατηρούνται σταθερές – Σε ισχύ το Πασχαλινό Καλάθι
Η μέση τιμή του «Καλαθιού» έχει μείωση 1.5%, με βάση τους νέους τιμοκαταλόγους που γνωστοποίησαν στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων την Τετάρτη 5 /4 οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ
Σχετικά Άρθρα
Στο 89,95% των προϊόντων που περιλαμβάνονται στο «Kαλάθι του Nοικοκυριού» οι τιμές μειώνονται ή διατηρούνται σταθερές την 23η εβδομάδα εφαρμογής του (5-11/4/2023), που αποτελεί ταυτόχρονα την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του «Καλαθιού του Πάσχα» (περιλαμβάνει επιπλέον των υπόλοιπων προϊόντων, αρνί, κατσίκι, τσουρέκι και σοκολατένια αυγά).
Η μέση τιμή του «Καλαθιού» έχει μείωση 1.5%, με βάση τους νέους τιμοκαταλόγους που γνωστοποίησαν στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων την Τετάρτη 5 Απριλίου οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ.
Ειδικότερα, από το σύνολο 1.134 προϊόντων στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» που είναι απολύτως συγκρίσιμα:
-στα 78, ποσοστό 6,88%, η τιμή μειώθηκε,
-στα 942, ποσοστό 83,97%, η τιμή παρέμεινε σταθερή
-και σε 114, ποσοστό 10,05%, η τιμή αυξήθηκε.
Η μέση τιμή του «Καλαθιού» έχει 1.5% μείωση. Συγκεκριμένα την εβδομάδα 29/3/2023 η μέση τιμή ήταν στα 127.22 ευρώ και την τρέχουσα εβδομάδα 5/4/2023 διαμορφώθηκε στα 125.31 ευρώ, καθώς οι μειώσεις τιμών, αν και σε λιγότερα προϊόντα, ήταν μεγαλύτερες των μικρών αυξήσεων.

Σε ισχύ το «Καλάθι του Πάσχα»

Ταυτόχρονα, πρώτη ημέρα εφαρμογής του «Καλαθιού του Πάσχα» και η τιμή του αρνιού ξεκινά από τα 9,78 ευρώ/κιλό και του κατσικιού από τα 9,90 ευρώ/κιλό, ενώ αναμένεται περαιτέρω πτώση των τιμών τις επόμενες μέρες.
«Παρά τους αρχικούς φόβους για μεγάλη αύξηση φέτος στις τιμές στο αρνί και στο κατσίκι, η τιμή στόχος των 10ευρώ επετεύχθη κρατώντας στο «Καλάθι» τις τιμές στα περσινά τελικά επίπεδα», σχολίασε σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.
αδ_6.JPG
Αναλυτικά οι τιμές των προϊόντων στο ακόλουθο link: https://e-katanalotis.gov.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης